УКР РУС

Ідахор: Залишаю "Таврію" фактично ніким

16 листопада 2011 Читать на русском

Один з найкращих форвардів "Таврії" останнього десятиріччя розповів деталі свого усунення з команди.

"Все ще знаходжусь в Сімферополі. Залагоджую останні справи перед тим, як відправитися додому, у Нігерію",- розповів один з найкращих бомбардирів УПЛ минулого сезону.

"Про себе скажу чесно: конкретних пропозицій поки немає. Були б - може, і не відлітав б. Тим не менше, я б не хотів, щоб мої слова виглядали претензією до клубу. Так і напишіть: Ідахор претензій не має. Одна суцільна вдячність і любов - до клубу, місту та його вболівальникам. Я не впевнений, що зможу висловити свої почуття російською або англійською мовами ... До певної міри це моє прощальне інтерв'ю як гравця "Таврії", і я хочу подякувати Богу за те, що він подарував мені цей приголомшливий час. Ми розлучилися полюбовно - за обопільною згодою. Ці майже п'ять років - чудовий період в моїй кар'єрі, і я ніколи не забуду людей, які тепло підтримували мене - президента клубу Сергія Куніцина, моїх партнерів і фанатів, які зігріли мене своїм визнанням у минулому сезоні",- із ностальгією каже Лакі.

"Певна позиція щодо мого відходу з клубу, мабуть, виходила від наставників. Президент "Таврії" ставився до мене з великою симпатією, але зміни в клубній структурі, зокрема, поява відповідального за кадрову роботу нового віце-президента (Дмитра Селюка. - прим.) Визначено курс на оновлення і омолодження колективу. Особистої розмови у нас з новим наставником не було. Тому ступінь його довіри можна було визначати виключно моєї ігровою практикою. А її в новому сезоні в мене було небагато",- підкреслює нападник.

"Альтман - досвідчений фахівець. Він напевно знав, хто такий Ідахор. Знав, що я грав у "Динамо". Знав, що в минулому сезоні я був найкращим бомбардиром клубу. Знав, що вболівальники визнали мене найкращим гравцем команди. Він вирішив по-своєму, і це рішення потрібно поважати. Я хочу піти на позитиві.

Чи не шкодую я, що не переїхав в Азію? Тоді не шкодував, зараз шкодую. Думаю, що і ви на моєму місці почували б теж саме. Мені пропонували дуже гідні умови в Еміратах, але я втратив можливість заробити гроші для своєї родини, і клубу, який виручив би на цьому певну суму. Але я хотів приносити користь "Таврії" і залишився. Тоді я поїхав би в якості одного з найкращих бомбардирів чемпіонату, а зараз фактично їду ніким",- песмистично зазначив екс-форвард кримчан.

"Крим, як і Лондон, я вважаю своїм другим домом і залишаю тут безліч друзів. Так що із задоволенням продовжу кар'єру в одній з команд української або англійської прем'єр-ліги",- додав Лакі Ідахор.