УКР РУС

Ібрагімовіч покинув Мілан і завершив кар'єру – емоційне прощання легенди

5 червня 2023 Читать на русском

У Мілані на Сан-Сіро було дуже багато сліз. Златан Ібрагімовіч покинув не лише "россонері", а й вирішив піти на футбольну пенсію.

Після поєдинку 38-го туру Серії А, у якому Мілан обіграв Верону, на Сан-Сіро відбулася церемонія прощання з 41-річним Златаном Ібрагімовічем. Знаменитий форвард, контракт якого з клубом завершується 30 червня, покидає "россонері".

Дибала приніс Ромі путівку в ЛЄ, Мілан поки залишив Коваленка в еліті, кумедна червона екс-зірки Шахтаря

Шведський нападник мав пропозиції від інших клубів, але вирішив більше не продовжувати виступи на професіональному рівні. Златан Ібрагімовіч заявив, що завершує кар'єру.

"Я не можу дихати, але все добре. Дуже багато спогадів на цьому стадіоні. Коли я приїхав сюди вперше, ви подарували мені спочатку щастя, а потім – любов.

Я хочу подякувати своїй сім’ї за терпіння. Хочу подякувати своїй другій сім’ї – футболістам. Дякую тренеру, штабу, менеджерам. Від щирого серця я хочу подякувати вам, уболівальникам. Настав час попрощатися з футболом, але не з вами. Завдяки вам я почувався тут, як удома. Дякую", – зі сльозами на очах заявив Златан.

Ібрагімовіч вдруге перейшов у Мілан на початку 2020-го та виграв Скудетто в сезоні 2021/22. Майже всю поточну кампанію швед пропустив через травми – лише 4 виходи на поле та 1 гол. Раніше Златан пограв за Мальме, Аякс, Ювентус, Інтер, Барселону, ПСЖ, Манчестер Юнайтед та Лос-Анджелес Гелаксі. У складі збірної Швеції провів 122 матчі, забив 62 голи.