УКР РУС

Ібрагімовіч може встановити одразу два рекорди чемпіонатів Європи в матчі проти Ірландії

13 червня 2016 Читать на русском

Легендарний нападник збірної Швеції Златан Ібрагімовіч може вписати своє ім'я в книгу рекордів чемпіонатів Європи.

34-річний нападник може повторити або навіть побити досягнення Мішеля Платіні, який є найкращим бомбардиром чемпіонатів Європи з 9 м'ячами на рахунку. У Ібрагімовіча, як і в Роналду наразі по 6 голів на рахунку на Євро.

У кар'єрі Златана було чотири хет-трики за збірну, а ще двічі він забивав за шведів по чотири голи. Однак хет-трик у фінальній стадії - це все ж велика рідкість.

На Євро-2016 Швеція хоче повторити подвиг "Лестера", - Хамрен

Другий рекорд, який може встановити Ібрагімовіч - це отримати статус першого в історії гравця, який відзначався голом на чотирьох чемпіонатах Європи.

На рахунку Ібрагімовіча 8 голів у 9 останніх офіційних матчах. Златан відзначався в стартових поєдинках трьох попередніх європейських першостей - проти Болгарії (2004 рік), Греції (2008) і України (2012).

Статистика говорить, що Златан з віком забиває тільки більше. У перших 63 матчах за збірну він записав в актив 23 голи, а в останніх 50 поєдинках - 39. Його голи найчастіше стають ключовими для збірної Швеції. Вона святкувала перемогу в 73% ігор, в яких забивав Ібра. У 69 матчах, коли він грав і не забив, переможний показник набагато нижче - 33%.

Євро-2016, 1 тур, Група Е. Ірландія - Швеція. Анонс