УКР РУС

Хюбшман: Вибрали Порошенка – і у Донецьку почалась ще більша війна

26 вересня 2017 Читать на русском

Колишній півзахисник донецького Шахтаря Томас Хюбшман пригадав жахіття, які застав у свій останній сезон в команді.

36-річний чеський хавбек, який нині виступає за Яблонєц, виграв з Шахтарем 8 титулів чемпіона України і 1 Кубок УЄФА.

Газон дав остаточну відповідь: рашисти таки віджали "Донбас Арену", – блогер

"Для мене Рінат Ахметов – це людина з великим серцем. Він вибрав відповідних людей у менеджмент клубу, вибрав хорошого тренера, зібрав сім'ю. Для нього важливий кожен працівник, не тільки тренер, спортивний директор або ще хто.

Футболісти для нього були дітьми. Робив для нас все, щоб ми були задоволені в Донецьку. Милосердна людина. Він дуже переживав за результати, особливо коли ми показували погану гру. Був час, коли він за два роки не пропустив жодного тренування.

Він обговорював з нами, що може статися в 2014 році? Ні. Він думав, що це тимчасова проблема і вірив, що все налагодиться. Постійно говорив, що команда залишиться в Донецьку.

Як відреагували гравці, коли команда перемістилася до Києва та Львова? Нормально, тому що в 2014-му почалися проблеми, усякі блокування будівель. Вночі стріляли. Всі розуміли, що це погано. Уже в кінці чемпіонату ми не всі ігри проводили вдома.

Наприкінці травня ми закінчили чемпіонат, а через пару днів пройшли вибори президента. Вибрали Порошенка – і почалася ще більша війна в Донецьку. Було зрозуміло, що там грати неможливо. Аеропорту вже майже не було – там найбільше воювали. Знесли взагалі все.

Ми зрозуміли, що в наступному році грати тут не будемо. У мене перед сезоном закінчувався контракт, я всього два тижні потренувався в Австрії. І тоді деякі бразильці відмовилися прилітати. Почалися ось ці проблеми. Хлопці боялися повертатися в Донецьк, тому що не знали, де будуть жити і тренуватися.

Чув, як вночі стріляли, але я весь цей час просидів в квартирі. Нас, звичайно, попереджали про захоплення будівель та що в місті з'являються не дуже хороші люди. Радили вночі не виходити на вулицю і сидіти в квартирі. Раніше по місту спокійно пересувався, а потім поставили блокпости – пересуватися стало складно. Чутки ходили: на блокпостах забирали машини і якісь речі. База за містом, але нас впізнавали і пропускали", – цитує Хюбшмана Sports.ru.

Шевчук: Не можу зрозуміти, що відбулось на Донбасі, це політика і боротьба за владу