УКР РУС

Хюбшман: "Шахтарю" потрібен фарт, щоб виграти Лігу чемпіонів

13 вересня 2011 Читать на русском

Хавбек "Шахтаря" охарактеризував португальську команду.

- Томаш, чули, що "Анжи" хотів купити лідера "Порту" Халка за 87 млн ​​євро, але клуб запросив 90 млн, і угода зірвалася?
- Думаю, все це маячня. Якщо людина дає 87 мільйонів, то вона може додати ще 3.

- Халк - найсильніший гравець в сьогоднішньому "Порту"?
- У "Порту" непогана команда і Халк її частина, один з лідерів, але є й інші. Не можна сказати "Нема Халка - немка "Порту".

- Могли б виділити у них гравців по лініях?
- У півзахисті є Моутінью. У них непоганий воротар. Є Крістіан Родрігес. Звичайно, Халк. Роландо і Гуаріні, які проти нас, щоправда, не зможуть зіграти.

- Команда вилетіла до Порту після переконливої ​​перемоги в чемпіонаті Україні 5:1 з "Волинню". Може, краще було б летіти до Португалії більш злими?
- Будь-яка перемога хороша. Дуже радий, що нам вдалося виграти, рахунок міг бути і більшим. У нас було багато моментів, і я б не здивувався, якби все закінчилося, як у "МЮ" з "Арсеналом" (8:2. - Прим.). З "Порту" не буде так легко, як з "Волинню". Це Ліга чемпіонів, суперник серйозний, це перша гра в групі, гра на виїзді ... Але всі розуміють, треба добре почати!

- Вашу групу називають однією з найбільш рівних в ЛЧ. На ваш погляд, це 33-33-33%?
- Думаю, у нас не три, а чотири команди. Навряд чи АПОЕЛ захоче так просто віддати всім очки і залишитися четвертим в групі. Кіпріоти сильні, у них хороша підтримка фанів, багато легіонерів. У минулому році всі списували з рахунків "Брагу", коли вона в перших двох турах ЛЧ пропустила 9 голів, програвши спочатку "Арсеналу" - 0:6, потім нам вдома - 0:3. А в підсумку "Брага" мала шанс вийти з групи ЛЧ і потім дійшла до фіналу Ліги Європи. Що стосується "Порту" і "Зеніта" ... Це команди з єврорезультатами. "Порту" виграв Лігу Європи в минулому сезоні, "Зеніт" за рік до нас. Великої різниці в очках у групі не буде.

- Президент "Шахтаря" озвучив нову мету - перемога в Лізі чемпіонів. Команда дозріла для того, щоб вже в цьому сезоні претендувати на титул?
- Важко сказати. Для цього потрібен ще й фарт. Я говорив уже про "Брагу", хто б сказав на початку минулого сезону, що вона буде грати у фіналі ЛЄ. Це футбол. Нам спочатку потрібно вийти з групи, а вже потім будемо дивитися, які суперники і можливості в плей-оф.