УКР РУС

Хюбшман: Мені боляче читати і чути про події в Донецьку

6 березня 2015 Читать на русском

Екс-півзахисник "Шахтаря" Томаш Хюбшман розповів про час, проведений в Донецьку.

"Порівнювати стадіон нинішнього клубу і "Шахтаря" не можна. Атмосфера в Донецьку взагалі була унікальна, ставлення до команди особливе. Грати на "Донбас Арені" було одне задоволення. Я досі з ностальгією згадую ті часи.

Враження від матчу "Шахтаря" з "Баварією"? У "Баварії" одна з найсильніших атак в Європі. І те, що їм нічого не вдалося створити біля наших воріт, говорить про те, що "Шахтар" зіграв у захисті дуже здорово. Нічого ще не втрачено і нічого ще не ясно. Це не те, як ми в Барселоні програли першу гру 1:5, і в повторному матчі вже нічого не можна було змінити. Звичайно, на виїзді буде набагато важче, але у футболі можливо все. Може, у "Шахтаря" вийде стандарт або навіть залетить якийсь курйозний м'яч - і "Баварії" вже треба буде забивати два голи, вони підуть вперед, і у наших швидких хлопців - Тайсона, Алекса Тейшейри - з'являться шанси тікати в контратаки. У будь-якому випадку, якщо "Шахтар" пройде далі, це буде велика сенсація і, як сказав Луческу, справжній подвиг.

Донецьк згадую дуже часто, і не тільки я один. Згадує вся моя сім'я. Нам там жилося дуже комфортно, ми були задоволені. І дуже шкода, що останнім часом там таке відбувається. Я прожив в Донецьку 10 років, і бачив, як піднімався рівень життя, як місто ставало все красивішим і красивішим. А тепер все це вбивається. Мені просто боляче читати і чути про це", - сказав Хюбшман.