УКР РУС

"Хто знає, з яким би рахунком Рома програла, якби не Аліссон". Італійські ЗМІ про матч Шахтар – Рома

22 лютого 2018 Читать на русском

"Футбол 24" зібрав реакцію провідних італійських видань на поразку Роми від Шахтаря в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів (2:1).

La Gazzetta dello Sport

"Ундера та Аліссона не вистачило. Українці здійснили камбек зусиллями Феррейри та Фреда. Здавалося, що для Роми все могло б бути краще. Натомість рахунок 2:1 – це майже подарунок, винагорода за прекрасну гру Аліссона, який виконав декілька дивовижних сейвів сам, а останній йому допоміг зробити Бруно Перес.

Рома зможе використати свої козирі на "Стадіо Олімпіко", але команда розуміє, що Шахтар має дуже високу якість гри та незвичні ідеї в атаці. З іншого боку, український захист не є нездоланним, що в першому таймі продемонстрували Ундер і Перотті", – пише La Gazzetta dello Sport.

Шахтар обіграв Рому в Харкові: огляд матчу

В іншому матеріалі провідне італійське спортивне видання акцентує увагу на словах Аліссона про те, що "Рома досі жива", називає бразильського воротаря "стіною", захоплюється його сейвами проти Марлоса та Тайсона і наводить важливий факт – Аліссон ще не пропускав вдома в Лізі чемпіонів (0:0 – Атлетіко, 3:0 – Челсі, 1:0 – Карабах, – прим. "Футбол 24").

Corriere dello Sport

"Вітамін Ундер. Турок знову забив, він є саме тими ліками, які необхідні зараз Ромі."

Головне столичне спортивне видання виділяє тих самих героїв матчу в складі гостей. Знову захоплення Аліссоном в епізодах з Марлосом і Тайсоном та акцент на розкішній формі Дженгіза Ундера, який взяв безпосередню участь в 6 голах Роми за останні 4 матчі (5 голів і 1 асист).

Шахтар – Рома – 2:1 – відео голів та огляд матчу

"Підсумкові 2:1 залишають Ромі надії на прохід далі, але гра Шахтаря в другому таймі підтвердила, наскільки добре вони виглядали в груповому раунді.

Для виходу в чвертьфінал Ліги чемпіонів Рома повинна провести матч-відповідь на заповненому "Стадіо Олімпіко", не втрачаючи концентрації ні на секунду", – вважає журналіст CdS.

La Repubblica та Il Messaggero

Авторитетні римські газети також не залишилися осторонь поразки Роми в Харкові.

"Ундер знову забив, але цього не вистачило: в другому таймі українці грали краще та перевернули результат на свою користь. На щастя Роми, в цю важку зиму Дженгіз Ундер розцвів і, можливо, навіть літня трансферна кампанія сприйматиметься по-іншому (трансферне літо-2017 вважається провальним для Роми – прим. "Футбол 24").

Водночас Ромі пощастило, що Аліссон знову продемонстрував впевнену гру. Хто знає, з яким би рахунком римляни програли без нього, а от 2:1 залишає шанси відігратися в Римі. Щоправда, для цього Ромі потрібно буде більше інтенсивності. І взагалі – 13 березня маємо побачити іншу Рому", – подає La Repubblica.

Шахтар – Рома: Бруно Перес виконав суперсейв, якому позаздрять Де Хеа та Аліссон

Il Messaggero пише про все те саме, але досить лояльно. Інше топове столичне видання просить не забувати, що Шахтар вдома вже встиг обіграти Наполі, Фейєнорд і Манчестер Сіті. А ще віддає належне бразильському тріо: Марлос, Тайсон і Бернард.

Corriere della Sera

"Рома продовжує боротьбу завдяки голу Ундера, двом сейвам Аліссона та порятунку Бруно Переса наприкінці зустрічі. Однак після перших 45 хвилин ніхто не міг подумати, що Рома програє", – дивується популярна італійська газета.

Оцінки Corriere della Sera гравцям Роми нікого не здивували. Найкращий бал отримав Аліссон (7) – "здійснив два дива, які допомогли римлянам уникнути колапсу". Найгірший дістався Раджі Наінгголану та Алессандро Флоренці (4,5), який припустився жахливої помилки.

Популярна газета вважає, що одна з головних причин поразки саме в не повністю здоровому капітані римлян: "Шахтар протягом всього матчу будував гру через зону Флоренці, який ще напередодні мав проблеми зі здоров'ям".

Шахтар – Рома: найкращі миттєвості матчу