УКР РУС

Хто святкуватиме Різдво у ранзі лідера? Анонс 1 (16) туру Серії А

20 грудня 2011 Читать на русском

Нарешті в чемпіонаті Італії все стане на свої місця після середи, коли будуть зіграні матчі першого (офіційно) і 16-го (неофіційно) туру. Тобто, починаючи з четверга офіційні назви турів тепер будуть відповідати дійсності.

А от на яких місцях розташуються команди перед зимовою перервою, особливо у верхній частині турнірної таблиці, вельми цікаво.

Вівторок

Можуть стати зимовими чемпіонами

"Мілан" Массіміліано Аллегрі нарешті може стати лідером турнірної таблиці. Щоправда для цього "россонері" потрібно не лише перемагати "Кальярі", а й сподіватися на сприятливий для себе результат в Удіне, де підопічні Гвідоліна у центральному матчі туру прийматимуть "Ювентус".

Однак і команді Алегрі в протистоянні із колишньою командою тренера міланців навряд чи буде легко. Хоча "россонері" і забивають в середньому більше двох голів за матч, проте і у команди із Сардинії в цьому сезоні четвертий за силою захист. Та й, напевне, Вінченцо Монтелла нагадає своїм підопічним, що "Кальярі" востаннє перемагав "Мілан" ще у 1998 році, після чого в 17 матчах спромігся лише на 4 нічиї.

Дербі обласного масштабу

А відкриватиме тур у суботу дербі Тоскани. "Фіорентина" гратиме на "Артеміо Франкі", щоправда тому, на якому проводить домашні поєдинки "Сієна". Деліо Россі обов’язково потрібно перемагати, адже відколи він очолив флорентійців команда здобула лише одну звитягу у п’яти матчах. Нехай і над "Ромою". Щоправда і з "Міланом" вдалося розійтися "сухим" миром.

Але й "Сієні" ну дуже вже потрібні очки. Насамперед тому, що за шість останніх матчів команда впритул наблизилася до зони вильоту. А по друге, за цей час "Сієна" здобула лише одну нічию, а у чотири останні поєдинки узагалі "успішно" програла.

Середа

Дуже важливий поєдинок

Футбольні баталії середи стартують із центрального матчу туру. "Удінезе" прийматиме "Ювентус". Команди з початку сезону йдуть впритул і лише у попередньому турі "Ювентусу" вдалося відірватися на два пункти. Тепер же фріульці мають змогу на один пункт випередити туринців. У попередньому турі Гвідолін вирішив дати відпочити лідеру ді Натале, однак обставини поєдинку з "Лаціо" склалися так, що Антоніо таки з’явився на полі.

Ді Натале на відмінно проводить вже третій сезон і наразі в його активі 10 забитих голів. Пасувало б йому відзначитися і у передріздвяному турі, адже це свято в Італії саме так і називається - Natale. Антоніо Конте, натомість, у кожному матчі в основному розраховує на тріо півзахисників: Клаудіо Маркізіо, Сімоне Пепе та Артуро Відаля. Вони вже на трьох встигли у цьому сезоні організувати 13 голів. Загалом же "Юве" вже встиг відправити у ворота суперників 27 м’ячів. Більше забиває лише "Мілан".

Та у центральному матчі туру основна увага, швидше за все, буде приділена обороні. Це й не дивно, адже "Удінезе" за 15 зіграних поєдинків пропустив дев’ять голів (найкращий показник у цьому сезоні), а "Ювентус" лише на два більше. Можна спрогнозувати, що Гвідолін обере тактику контратак, і якщо вона себе виправдає, то таринці можуть зазнати першої поразки з травня, адже "Стара Синьйора" не покидає поле переможеною вже впродовж 17 матчів.

Що ж до "Мілану", то в разі перемоги над "Кальярі" команду Аллегрі у матчі в Удіне не влаштує хіба що перемога "Ювентуса". За будь-якого іншого результату "россонері" підуть на зимову перерву лідерами.

Залишитись серед лідерів

Непогані шанси втриматися у чільній четвірці лідерів (відрив "Інтера", який йде п’ятим, складає 6 очок) має "Лаціо". Команда Еду Рейї прийматиме "К’єво". Веронці традиційно сильно грають вдома, а от у виїзних матчах справи у них йдуть дещо гірше. Та тільки от у протистояннях із "Лаціо" все складається з точністю до навпаки. За шість останніх матчів у Вероні римляни здобули 5 перемог при одній нічиїй. А от коли вони приймали "К’єво", то в останніх семи зустрічах жодного разу не зуміли перемогти, щоправда й програли лише двічі. Якщо ж "Лаціо" має намір продовжити боротьбу за зону Ліги чемпіонів, то подібну тенденцію потрібно постаратися змінити вже у середу ввечері.

Як би то не зганьбитись?

"Інтер" прийматиме "Лечче". Попри те, що команда Раньєрі піднялася за декілька останніх матчів з низів на п’яте місце, а "Лечче" замикає двадцятку, не потрібно одразу прогнозувати поразку підопічних Серсе Космі. І нехай за дві гри відколи цей спеціаліст очолив "Лечче" команда набрала лише один пункт, однак забила аж п’ять голів, чого раніше за нею не спостерігалося. А якщо зважити на те, що оборона – одне із найслабкіших місць сьогоднішнього "Інтера", то принаймні до одного пропущеного голу кіпер "неррадзурі" може готуватися.

А хто ж за "Інтер" буде забивати? Пацціні та Міліто в останніх матчах, м’яко кажучи, не вражають, а захисники у кожному протистоянні виконувати роль забивал також навряд чи зможуть.

І спробуй тут спрогнозуй

"Наполі" прийматиме "Дженоа" і про цю гру наперед важко сказати щось конкретне. Неаполітанці відверто дивують у внутрішній першості, а їхні дії у грі з "Ромою" (1:3) вказують чи то на втому, чи то на розслабленість гравців після виходу у весняну стадію Ліги чемпіонів.
"Дженоа" ж у попередньому турі у важкому матчі здолала "Болонью".

Проблемою генуезців є центр півзахисту, що було б на руку Маццарі, якщо би був здоровим Лавессі. А так алленаторе неаполітанців доведеться використовувати на позиції аргентинця Горана Пандева, який після дублю у ворота "Ювентуса" знову почав нагадувати самого себе у цьому сезоні – нешвидкого та неповороткого.

У будь-якому випадку, гра обіцяє бути важкою, і якщо якась із команд таки переможе, то, найімовірніше, із мінімальним рахунком.

Вдруге ощасливити Луїса Енріке

"Болонья" прийматиме "Рому". Луїс Енріке сяяв від щастя після перемоги над "Наполі" і його таким побачили вперше, відколи він очолив "вовків". Можливо Енріке помітив нарешті у грі команди, що до футболістів дійшли його ідеї, і тепер він спробує закріпити їх у грі із "Болоньєю".

"Болоньєю", яка виглядає слабенько у цьому сезоні, проте на нічию із "Міланом" команда таки спромоглася. Та й у якому б стані команда не знаходилася, у неї є козир – Марко ді Вайо, який однією дією може вирішити долю поєдинку. І немає різниці, хто суперник.

Почати з перемоги

Має шанс вдало стартувати на тренерському містку "Палермо" Бортолло Мутті, адже суперником сицилійців буде наразі передостання команда чемпіонату "Новара". І хоча дебютант Серії А інколи показує пристойну гру, та це лише поодинокі випадки. Загалом же новарці помиляються багато, так що якщо їм вдасться здобути хоча б нічию, то це вже буде сенсацією.

Інші матчі

Також у першому (шістнадцятому) турі відбудуться матчі "Аталанта" — "Чезена" та "Парма" — "Катанія".

P.S. Після цього команди підуть на різдвяну перерву яка закінчиться вже на "наше" Різдво, ну а нам залишається лише побажати їм Buon Natale.

Андрій Думич