УКР РУС

Хто стане лідером? Анонс суботніх матчів 19 туру Першої ліги

28 березня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Сьогодні нас чекатимуть надцікаві поєдинки, а саме "Олександрія" спробує поквитатися за поразку у минулому турі, "Сталь" намагатиметься одноосібно очолити турнірну таблицю, "Буковина" зіграє свій перший офіційний поєдинок після зимової паузи.

"Суми" - "Олександрія"

"Олександрійці", які зазнали поразки у минулому турі і втратили одноосібне лідерство, сьогодні завітають у Суми, де спробують перервати свою шестимісячну безвиграшну виїзну серію.

У минулому турі екс-лідер чемпіонату поступився охтирському "Нафтовику", але не зважаючи на те, що було пропущено два м'ячі - гравці  "Олександрії" продемонстрували досить конструктивну гру, яка лише якимось дивом не принесла результату. Варто зауважити, що однією з причин поразки підопічних Шарана стала травма Андрія Запорожана, який відіграв у матчі лише декілька хвилин, до того ж у цей день лідер “олександрійців” святкував день народження -  вийшло невдало.

Також не варто забувати про те, що "нафтовики" - одна із найнезручніших команд для "Олександрії", яка у минулому турі лише підтвердила своє грізне реноме - знову перемігши, здавалось, непереможних "олександрійців".

Сумчани ж у свою чергу зіграли із "Геліосом", який продемонстрував майстер-клас того, як транжирити свої моменти, на відміну від гравців "Сум", які свій єдиний момент використали на повну і більше нічого не дали зробити супернику, чи правильніше сказати, що сам суперник не був здатен на більше - факт залишається фактом, сьогоднішні господарі здобули мінімальну перемогу.

Але чи вдасться сумчанам так зіграти сьогодні? Я гадаю, що план на гру буде ідентичний до минулотижневого, проте тут варто зрозуміти те, що "Олександрія", на сьогоднішній день, є пораненим звіром, який повинен реабілітовуватися за невдачу в Охтирці, ба більше: на п'яти вже наступає дніпроджзержинська "Сталь". Тому прогнозую рахунок 0:2 на користь підопічних Шарана, які більше не мають права на помилку.

"Гірник" - "Геліос"

Криворіжці у минулу суботу разом з "Десною" видали один з найнудніших матчів в турі, у якому не було абсолютно нічого цікавого - лише одна біганина, якої для того, щоб забивати голи у сучасному футболі, замало. 

На противагу сьогоднішнім опонентам, "геліосці" продемонстрували певні прояви життя у своїх атаках, проте харків'янам, щоб відкрити лік голам у весняній частині чемпіонату, забракло реалізації.

Гадаю, що цей матч завершиться внічию або одна із команд переможе із мінімальним рахунком, адже обидва колективи ніяк не можуть віднайти себе  у цьому сезоні - "Гірник" переміг вдома лише одного разу, а харків'яни не знають смаку перемог вже сім матчів поспіль. 

Не варто відкидати, той факт, що зустрічаються прямі конкуренти у турнірній таблиці, отже команди не ризикуватимуть і у цьому поєдинку не варто очікувати гольової феєрії.

"Полтава" - "Буковина"

Чернівчани, які під кінець першого кола набрали хорошу форму і почали демонструвати результат, сьогодні спробують відібрати очки в "Полтави", яка на відміну від гостей у минулому турі не відпочивала, а грала із другою командою київського "Динамо" в столиці, де поступилась із рахунком 2:0. Попри такий рахунок полтавчани зіграли непогано, але за підтримки рідних трибун, де кияни програли лише одного разу, будь-якому супернику вивезти очки ой як нелегко.

"Буковинці" минулого туру повинні були приймати алчевську "Сталь", але оскільки остання знялась із чемпіонату, то підопічні Юрія Гія лише сьогодні відкриють для себе весняну частину сезону. 

Матч повинен бути цікавим перш за все тим, хто слідкує за "Буковиною", адже важко пригадати команду в Україні, яка, так безнадійно провівши першу половину сезону, змогла б зробити камбек, а для того, щоб покинути зону аутсайдерів, у команди із Західної України є все. Тому очікую в цьому матчі багато боротьби та й без голів тут не обійдеться, але спрогнозувати точний рахунок матчу важко, адже гостей ще ніхто не бачив у офіційних іграх та й полтавчани далеко не пасуть задніх у чемпіонаті. 

"Зірка" - "Нафтовик-Укрнафта"

У минулому турі обидві команди здобули сенсаційні перемоги. Господарі переграли "Гірник-Спорт", а "нафтовики" здолали "Олександрію". У сьогоднішньому ж матчі мінімальну перевагу віддав би кіровоградцям, які виглядали у першому весняному матчі проти команди, яка йде на третій позиції, ну аж дуже переконливо, на відміну від охтирчан, які також відіграли на рівні, проте, відверто кажучи, у багатьох моментах їм просто щастило. Але тут також не варто відкидати те, що "Олександрія"  в підборі гравців і в атакувальному плані значно сильніша за команду із Комсомольська.

Вважаю, що цей матч завершиться перемогою "Зірки", яка під час паузи підсилилась досвідченими українськими гравцями, які повинні витянути команду із низів турнірної таблиці - можливо саме цей матч стане найцікавішим у сьогоднішньому ігровому дні, адже він зможе показати, чи перемоги у попередньому турі були просто випадковістю і якимось чудовим збігом обставин, або ж навпаки - цілком заслуженими. Отже, очікуємо цікавої і що головне результативної гри від команд, які тиждень тому зуміли "вставити палки" в колеса лідерам першості.

"Миколаїв" - "Сталь" Д

"Сталевари", які у минулому турі зуміли наздогнати "Олександрію" і тепер ділять разом з підопічними Шарана першу сходинку, яка ще донедавна для дніпродзержинців могла б здаватися тільки мрією, сьогодні повинні лише перемагати.

Господарі ж після перебудови команди і залучення одинадцяти нових гравців поки що не віднайшли своєї гри, яка б дозволила миколаївцям знову тішити своїх уболівальників. Можливо, саме сьогодні господарі викладуться на повну і здобудуть свої перші очки у весняній частині, але шанс, що таке станеться, дуже мізерний, адже дніпродзержинці розуміють, що "олександрійці" сьогодні грають на виїзді, а з грою на чужому полі у команди, яка ще донедавна виступала у Прем'єр-лізі, м'яко кажучи, у цьому сезоні не складаєтья. У випадку продовження цієї невдалої серії "сталевари", якщо здобудуть перемогу, то зможуть одноосібно очолити турнірну таблицю.

Якщо взяти всі "за і проти", то цей поєдинок повинен стати для "сталеварів" нічим іншим, як прохідним матчем, але статистика статистикою, а м'яч круглий і попереду 90 хвилин гри, які можуть перевернути все з ніг на голову.