УКР РУС

Хто скуповує Бундеслігу – несподівані результати дослідження, де лідером стала не Баварія

13 вересня 2018 Читать на русском

Борусія Д, Шальке та Аугсбург запросили найбільше гравців з інших клубів Бундесліги на цей момент.

Transfermarkt дослідив, які німецькі клуби мають в складі найбільше футболістів, що перейшли з інших представників Бундесліги. Як виявилося, лідерами рейтингу на цей момент стали дортмундська Борусія, Шальке та Аугсбург. У їхньому складі по 13 таких гравців.

ТОП-10 найкращих форвардів світу – Роналду без голів очолює рейтинг

Борусія витратила на них найбільше – 158 мільйонів євро. Лише протягом цього літа в Дортмунд приїхали 4 виконавці в межах Бундесліги: Томас Делані (Вердер), Абду Діалло (Майнц), Маріус Вольф (Айнтрахт) і Марвін Хітц (Аугсбург).

Шальке заплатив конкурентам за стількох же футболістів значно менше – 65 мільйонів євро, а Аугсбург взагалі тільки 16 мільйонів. Це пояснюється тим, що "шваби" взяли 7 з 13 гравців безкоштовно, тоді як Борусія Д вільними агентами запросила двох.

Цей рейтинг дещо спростовує постійне звинувачення Баварії в "скуповуванні Бундесліги". Мюнхенці мають зараз у складі 9 футболістів, які прийшли з німецьких команд. Витрачено на них було 118 мільйонів євро.

Щоправда, дві зірки – Роберт Лєвандовскі (Борусія Д) і Леон Горецка (Шальке) – прийшли безкоштовно. А найдорожчі актуальні трансфери між клубами Бундесліги саме за Баварією – Матс Хуммельс (35 млн євро з Борусії Д) і Мануель Нойєр (30 млн євро з Шальке).

"Колесо (не)Фортуни" – як нещодавній суперник Зорі оригінально вибирає дивні покарання для своїх футболістів

Що цікаво, на останньому місці несподівано опинився багатий РБ Лейпциг – 2 такі гравці (Тімо Вернер і Кевін Кампль). Справа в тому, що Лейпциг головним чином комплектувався з дружнього австрійського Зальцбурга, тому і виникла відповідна ситуація.

Загальні результати дослідження:

Перша колонка – кількість гравців з інших клубів БЛ, друга – скільки прийшли безкоштовно, а третя – витрати на них.