УКР РУС

Хто не живіший за мертвих? Анонс 10 туру АПЛ

1 листопада 2014 Читать на русском

Після бурхливого Хелловіну деяким англійським клубам належить довести, що у них все в порядку, а попередні невдачі були прикрим непорозумінням.

Зокрема, це стосується "Ліверпуля", який здобув лише дві перемоги у шести останніх матчах чемпіонату. Виїзд на "Сент-Джеймс Парк"
не обіцяє нічого хорошого навіть попри те, що на тижні мерсисайдці пройшли у Кубку Ліги міцний "Суонсі" і навіть забив Балотеллі. Але, по-перше, "Ньюкасл" також кваліфікувався в наступний етап Кубка, здолавши при цьому не кого-небудь, а "Ман Сіті". По-друге, команда Пардью зараз на солідному підйомі - перемогла у двох матчах чемпіонату поспіль. Ну а по-третє, на "Ліверпуль" очікує надважкий і мегаважливий з турнірної точки зору виїзд на "Сантьяго Бернабеу", тож Роджерсу буде дуже важко налаштувати підопічних конкретно на "Ньюкасл". 

Після завершення битви над Тайном розпочнуться ще шість матчів, серед яких особлива увага буде прикута до ігор двох інших представників Англії в Лізі чемпіонів. І в "Арсенала", і в "Челсі" не повинно виникнути проблем із двома останніми клубами чемпіонату. До того ж, фаворити проведуть ці матчі вдома.

Скромні "обручі" люблять позбиткуватися над титулованими сусідами

"Ньюкасл" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 1:1 (Кабай - Суарес), 0:6 (Аггер, Хендерсон-2, Старрідж-2, Боріні), 2:2 (Кабай, Даммет - Джеррард, Старрідж), 1:2 (Шкртел, автогол - Аггер, Старрідж)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Арсенал" - "Бернлі"

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"Челсі" - КПР

Попередні матчі: 0:1 (Хельгюсон), 6:1 (Старрідж, Террі, Торрес-3, Малуда - Сіссе), 0:0, 0:1 (Райт-Філліпс)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

Серед матчів "другого ешелону" особливо гарячою обіцяє бути битва на "Кінгстон Комюнікейшн", де непоступливі "тигри" прийматимуть розхвалений нами "Саутгемптон". Щоб зберегти за собою другу сходинку "святим" буде достатньо і нічиєї. Зважаючи на те, що "Халл" - це одна з трьох наймиролюбніших команд поточної першості, такий підсумок видається цілком реальним.

"Евертон" нарешті прорвало і після провального старту дві перемоги поспіль дозволили "ірискам" піднятися у верхню половину таблиці. "Суонсі" випереджає ліверпульців на два очки, а та впевненість, з якою "лебеді" розібралися у минулому турі з "Лестером", наводить на думку, що валлійці мають сили для того, щоб переписати незручну для себе статистику матчів проти "Евертона".

У ще одному матчі дня "Лестер" прийматиме "Вест Бром". Команда Найджела Пірсона не знає радості від перемоги у чотирьох зустрічах поспіль, в яких набрала лише одне очко. Після феєричного камбеку з "МЮ" (5:3) - наче відрізало. І все ж сьогодні у "лисів" доволі "доступний" суперник. Його потрібно перемагати будь-якою ціною, адже зовсім поруч - зона вильоту.

Пірсон вірить, що Ульоа знову почне забивати

"Сток" на власному полі спробує зупинити "Вест Хем", якого три поспіль перемоги вивели на четверту сходинку. Натомість "гончарі" в останніх чотирьох турах чергують звитяги з поразками. Сьогодні якраз черга перемагати.

"Евертон" - "Суонсі"

Попередні матчі: 3:0 (Анічебе, Міральяс, Феллаїні), 0:0, 2:1 (Коулмен, Барклі - Тієндаллі), 3:2 (Бейнс, Лукаку, Барклі - Боні, Вільямс)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Халл Сіті" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 1:4 (Сагбо - Шнайдерлен, Ламберт, Лаллана, Девіс), 0:1 (Ламберт)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Лестер" - "Вест Бромвіч"

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:1 (Волтерс - ОБраян), 0:1 (Коллісон), 1:0 (Пеннант), 3:1 (Одемвінгі-2, Арнаутовіч - Керрол)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

У неділю зустрінуться два провальні клуби: "Вілла" прийматиме "Тоттенхем". Тандем Ламберт-Кін докерувався до того, що Бірмінгему в останніх п'яти турах не вдалося забити жодного голу, натомість суперники "вілланів" наколотили аж 13. У "шпор" - свої заморочки. В останніх семи турах "Тоттенхем" перемагав лише одного разу, при цьому програв чотири дуелі. Того, хто в цій парі невдах поступиться, можна буде на честь Хелловіну назвати не живішим за всіх мертвих. Істина буде десь поруч.

Без коментарів

А ось у понеділок дуже цікаво буде подивитися на "Сандерленд" після вльотів "Сотону" і "Арсеналу" з загальним рахунком 0:10. Гусу Пойєту потрібно проявити чималі задатки психолога, щоб повернути підопічним впененість і віру в себе. Адже такі провали і грубі результативні обрізки, якими грішили "чорні коти" в останніх двох турах, залишають глибокі шрами.

"Астон Вілла" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 0:2 (Колкер, Леннон), 0:4 (Дефо, Бейл-3), 0:2 (Таунсенд, Сольдадо), 0:3 (Паулінью, Бейкер, автогол, Адебайор)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Крістал Пелас" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 3:1 (Геббідон, Гейл, ОКіф - Флетчер), 0:0

Прогноз "Футбол 24": 3:1

Про матч "Ман Сіті" - "МЮ" розповімо завтра.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter