УКР РУС

Хто король асистентів Європи – навіть Мессі та Неймар поступаються Лукасу Васкесу

27 лютого 2018 Читать на русском

Півзахисник Реала Лукас Васкес, який переживає свій найкращий період у мадридському клубі, віддає гольові паси частіше за всіх у топових європейських чемпіонатах.

Новий король асистів. Саме так можна називати 26-річного запасного гравця команди Зідана. Васкес у матчі проти Алавеса віддав свій 5-й гольовий пас за лютий. Загалом у 37 матчах сезону він ставав асистентом 12 разів, 7 з яких у чемпіонаті Іспанії (ще й сам забив 7 голів).

Реал – Алавес: Зідан чекав подібної перемоги 680 днів

За кількістю хвилин, яких Лукас потребує на 1 асист, він випереджає навіть визнаних лідерів у цій номінації – Лео Мессі та Неймара. Жоден інший гравець, в якого мінімум 7 результативних передач, так часто не асистує. Ні Сане, ні Де Брюйне, ні Мбаппе, ні Роналду з Бейлом не можуть таким похвалитись.

Якщо Васкес у Прімері робить гольовий пас кожні 135,71 хвилини, то найближчий переслідувач, Неймар справляється за 137,35 хвилини (13 асистів у Лізі 1). Мессі асистував у чемпіонаті Іспанії 12 разів, однак його показник частоти значно гірший: 182,5 хвилини на 1 гольовий пас.

Лукас Васкес є надійною опцією Зідана в момент, коли потрібно поберегти Роналду, а Бейл то травмований, то не тішить ефективністю. В останніх 4-х поспіль матчах (вперше за весь час у Мадриді!) саме іспанський вінгер виходив у старті і доводив, що епоха безальтернативного тріо BBC давно минула. Екс-хавбек Еспаньйола відзначився в кожному з переможних матчів: 2 голи і 5 асистів. А "королівський" клуб забивав у середньому понад 4 голи за гру.

Вихованець Реала може навіть вийти на вирішальну для Зізу гру Ліги чемпіонів в Парижі проти ПСЖ. Лукас конкурує за вакантне місце в атаці з Бейлом, Асенсіо та Іско.