УКР РУС

Хто кого? Інтелігенція про матч збірних України та Польщі

11 жовтня 2013 Читать на русском

"Футбол 24" долучив до обговорення сьогоднішнього матчу зірок української музики та літератури.

Своїм співрозмовникам ми запропонували відповісти на чотири запитання...

1. В якої з команд більше шансів на перемогу, і чому?

2. Кого, на Ваш погляд, варто остерігатися у збірній Польщі? Чи лише Роберта Левандовскі, який у чудовій формі перебуває?

3. Так склалося історично, що Польща, як і Росія, - наші найпринциповіші суперники. Кого перемогти почесніше?

4. Де переглянете матч?

Віктор Павлік, співак, заслужений артист України

1. Ми тут якраз із командою "Маестро" сидимо в бані. В нас банно-спортивний день (Сміється). Як і мої товариші, я переконаний у перемозі збірної України. Який рахунок ставимо, хлопці?! (Пауза, імпульсивне обговорення) Ми думаємо, що наша збірна виграє - 2:1. Було б дуже добре.

2. Знаю, що половина складу збірної Польщі - представники німецької Бундесліги. А це серйозний аргумент, щоб не легковажити у грі проти поляків.

3. Польща все ж трохи принциповіший суперник, ніж Росія.

4. Ще не знаю, є два варіанти. Маю вдома супертелевізор Panasonic. Це не "плазма", але екран дуже великий і якість зображення просто чудесна. Футбольний матч тут - мов на долоні. Але можливо зберемося з Педаном і Фоззі в одному з київських пабів. Назви не скажу - все одно не напишете (Сміється).

Сергій Фоменко, він же - Фома, фронтмен гурту "Мандри"

1. Я не надто ретельно стежу за футболом, хоча знакові події, як от чемпіонат Європи, все ж намагаюся дивитись. Більше поважаю бокс. А футбол... Знаєте, як в тому анекдоті: "Чому б кожному не дати по м'ячику?" (Сміється). А ще не розумію, навіщо українському футболу стільки легіонерів. Потрібно більше довіряти своїм хлопцям.

3. Мені здається, що це запитання більше політичне, ніж спортивне. От чимало політики було навколо бою Кличко - Повєткін. Багато ажіотажу, пафосу і вкладених мільйонів. А виявилося, що все-таки на першому плані - спорт. Не можу сказати, що маю антипатію до Польщі чи Росії, хоча чудово знаю про криваві сторінки нашої історії. Все ж поляки нам більші друзі, якщо брати до уваги політику. Але ми про футбол розмовляли. Не вплутуйте тут політику.

4. Зазвичай за перебігом спортивних і, зокрема, футбольних матчів стежу в Інтернеті або ж слухаю радіотрансляцію в автомобілі. На жаль, не маю часу для спокійного перегляду по телевізору.

Олександр Сидоренко, він же - Фоззі, учасник гурту ТНМК

1. Перша гра з поляками у Варшаві продемонструвала, що передбачити щось у цій відбірковій групі - нереально. З англійцями нашій збірній було простіше, бо всі знали про високий клас родоначальників. А поляки - дуже загадкові і непередбачувані. Тому буду боятися і нервувати, як і мільйони українських вболівальників.

2. Я тут серйозно підсів на відеогру FIFA, де перемагаю дортмундською "Борусією". Враховуючи, скільки там забивають Левандовскі і Блащиковскі... Спочатку радію, а потім хапаюся за голову і думаю: "Бож-ж-же, а чого я тішуся? Вони ж проти наших гратимуть".

3. Колись, ще у 1998 році я був на "Олімпійському" і бачив перемогу над росіянами - 3:2. Радості тоді було - о-йо-йой! Знову ж таки бачите, як з боксом негарно вийшло. Це вкотре доводить, що стосунки з Росією у нас непросто скаладаються.

4. Ще не знаю, де дивитимуся гру. Є велика ймовірність того, що потраплю на трибуни "Металіст Стедіум".

Віктор Неборак, поет, прозаїк, учасник літугрупування Бу-Ба-Бу

1. У футболі я не надто компетентний чоловік, хоча про матч Україна - Польща, безперечно, знаю. Хотів би, щоб наша збірна перемогла. Думаю, так воно і буде. Прогнозую рахунок 2:1.

3. Кличко вже впорався з Росією, це дуже хороший факт. Тепер потрібно, щоб футбольна збірна зробила це з Польщею. Безперечно, перемоги над росіянами важливіші і почесніші, адже вплив північного сусіда на нашу країну досі дуже відчутний.

4. Чоловік я поважний, вже в літах, тому будь-які спортивні події дивлюся, розвалившись на канапі (Сміється).

Сашко Положинський, лідер гурту "Тартак"

1. Дуже хотілося б сказати, що більше шансів у нашої команди, бо ми й вдома граємо, і перед тим перемогли поляків на виїзді. Однак домашній матч із англійцями показав, що навіть хороша гра і рідні трибуни не завжди приносять перемогу. Тож більше шансів у тієї команди, яка більше захоче перемогти, віритиме у власні сили та краще підготується до матчу. Сподіваюся, це таки буде наша команда (Усміхається).

2. Як мені здається, Левандовскі - таки ключова фігура польської команди. Якщо в нього гра не йде, то й гра всієї команди не дуже складається. І навпаки, якщо Левандовскі на куражі, то зупинити його команду дуже важко. Разом з тим, у поляків молода і амбітна команда, в якій багато талановитих футболістів, тому остерігатися варто всієї команди, а не когось одного.

3. Приємніше обігрувати сильнішого суперника. І російська, і польська збірні є достатньо сильними, щоб кожна перемога над ними завжди приносила справжнє задоволення. Хоча, зараз навряд чи я особисто отримав би від цих перемог більше задоволення, ніж від перемоги над збірною Англії, якби наші її здобули.

4. Маємо концерт 11-го ввечері у Львові. Якщо вдасться увімкнути в клубі телевізори під час концерту, то частину матчу буду підглядати зі сцени, а додивлюся, знову ж таки, краєм ока, коли спілкуватимусь з прихильниками після виступу (Сміється).

Розмовляв Олег Бабій

Twitter автора - @Gullit_87