УКР РУС

Хорватія та Англія розписали суху нічию у Лізі націй

12 жовтня 2018 Читать на русском

У матчі 3-го туру Ліги націй між Хорватією та Англією голів забито не було.

У першому таймі команди зіграли максимально обережно, майже не створюючи гостроту, що за умов пустих трибун стадіону у Рієці створювало макимально гнітюче враження. За півгодини гри єдиним більш менш небезпечним епізодом став удар Перішича з лінії штрафного, але його одразу ж заблокували захисники. На 36-й же Хорватія втратила реальний шанс вийти уперед: після прострілу Піваріча у штрафний Єдвай пропустив м'яч на Крамаріча, а той метрів з 15-ти вирішив пробивати у дотик. Удар вийшов не дуже сильним і пішов прямо у руки у Пікфорда. Англійці ж класно огризнулися на 43-й хвилині, коли Ерік Дайєр замкнув подачу з кутового ударом у дальню штангу.

На старті другого тайму англійці насіли на хорватів як слід, створивши серію супермоментів. Так, на 51-й хвилині Харрі Кейн замкнув подачу зі штрафного ударом у поперечину, а через хвилину Ребіч збив у штрафному Барклі – втім, арбітр пенальті вирішив не ставити. На 55-57-й хвилинах перфоменс влаштували Маркус Решфорд та голкіпер Домінік Ліваковіч – перший двічі виходив сам на сам, а другий відбивав його удари. У хорватів же до 70-ї хвилини було лише два епізоди – потужний удар Перішича, який парирував Пікфорд на 49-й хвилині, та удар Ребіча повз штангу на 70-й. Через чотири хвилини Кейн таки реалізував перевагу англійців та забив гол, однак його скасували через офсайд.

Останні 15 хвилин матчу хорвати вміло засушили. Гостроти було дуже мало, тож фінальний свисток зафіксував безгольову нічию. Англія та Хорватія набрали по одному очку, а їх групу з трьома очками очолює Іспанія.

Ліга Націй, 3-й тур

Хорватія – Англія – 0:0