УКР РУС

Хорватія – Греція: анонс матчу відбору до ЧС-2018

9 листопада 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу плей-офф відбору до ЧС-2018, в якому Хорватія прийме на власному полі Грецію.

Хорватія – Греція

9 листопада, 21:45, Загреб, "Максімір"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Греція у розпалі групового етапу видала 5-матчеву безвиграшну серію, але все одно завоювала друге місце в групі Н. Вирішальним стало протистояння з головним конкурентом Боснією та Герцеговиною, яке завершилося двома нічиїми. Вдома елліни зрівняли рахунок на останній хвилині, а на виїзді з нулем ударів у площину зберегли нульову нічию.

Греки традиційно не відзначаються високою результативністю: якщо відкинути голи Гібралтару, в середньому один забитий м'яч за гру. Така ж ситуація з найкращим бомбардиром Мітроглу, який у звітній кваліфікації записав на свій рахунок 6 голів, однак половина з них – у ворота футбольного карлика. У битві з Хорватією південці, за логікою речей, не робитимуть ставку на атакувальний футбол.

На дві попередні світові першості Греція пробилася саме крізь плей-офф – слабшими були Україна та Румунія. У тих дуелях "синьо-білі" можливо і не були фаворитом, але точно не сприймалися явним андердогом. А от подолання хорватського бар'єру стане справжньою сенсацією від "піратіко".

Манолас дискваліфікований на матч проти збірної Хорватії через навмисне отримання жовтої картки

Кваліфікація Хорватії проходила перед очима українських вболівальників. Першу половину відбору "шашкові" пройшли впевнено і майже без втрат, а от у другій серйозно забуксували: програли Туреччині та Ісландії і втратили очки в грі з Фінляндією. Головний претендент на перше місце в групі І загнав себе у складну ситуацію, і перед останнім туром ризикував навіть не потрапити у плей-офф.

Футбольна ситуація в країні загострилася, преса нещадно критикувала збірну. Місцева федерація ризикнула перед вирішальним матчем з Україною змінити головного тренера – замість Анте Чачіча призначили Златко Даліча. Це освіжило "картатих", вони спокійно на класі перемогли "синьо-жовтих" і вийшли в стики.

Віда та Піваріч отримали виклик у збірну Хорватії на матчі плей-офф ЧС-2018

За іменами у хорватів значно зірковішою є атака, де найкращим снайпером відбору з 5 результативними ударами став Манджукіч, але оборона не гірше виконувала свої прямі обов'язки – за 10 турів кваліфікації пропущено лише 4 голи. Надійність, яка дозволяє майже не хвилюватися перед протистоянням з грецькою атакою.

На домашню гру "картаті" мають логічне завдання – сформувати комфортний гандикап на матч-відповідь. Хорватія діятиме з позиції сили та намагатиметься забити один-два голи. Греція, у свою чергу, ставить за мету зберегти власні ворота сухими. Існує підозра, що долю двоматчевої дуелі вирішить єдиний гол.

Північна Ірландія – Швейцарія: анонс матчу відбору до ЧС-2018