УКР РУС

Холодний душ. Перші підсумки матчу "Фенербахче" – "Зоря"

24 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" виділяє важливі моменти матчу 5 туру Ліги Європи у Стамбулі, в якому "Зоря" у Стамбулі поступилася "Фенербахче" з рахунком 0:2.

Рішучість з перших хвилин

"Зоря" вкрай активно розпочала матч. Високий пресинг час від часу грав на користь команди Вернидуба, яка або сама перехоплювала м'яч, або змушувала помилятися опонентів завдяки своїм активним діям. Більше того, луганці довгими відрізками у першій 45-хвилинці грали першим номером, що їм не сильно притаманно. Помітно було, що футболісти "Зорі" починали матч з хорошим бажанням і зарядженістю на боротьбу.

Контрастний другий тайм

А от другу половину матчу луганська команда провела набагато гірше. Особливо це кидалося в очі після обнадійливого першого тайму. "Зоря" стала набагато менше володіти м'ячем, але й проводити небезпечні контратаки при цьому не вдавалося. Не можна сказати, що "Фенербахче" чимось вразив чи почав діяти набагато краще, але щось у командному механізмі Вернидуба пішло не так. Не так добре вдавався пресинг, не виходило якісно будувати гру через короткий пас. Можливо, десь не вистачило досвідченого і креативного Любеновіча. Але Вернидуб обрав інших виконавців. В тому числі Бонавентуре і Паулінью, які вийшли на заміну у другому таймі, щоб загострити гру в атаці, але не справились з цим.

Проблема з реалізацією

Одна із причин поразки "Зорі" полягає саме у занадто низькому рівні реалізації гольових моментів. Одна справа, якщо б їх взагалі не було. Але тут інакша ситуація – видно гру команди, видно за рахунок чого вона намагається забити, активно діють флангові гравці, постійно вриваючись у вільні зони, чиниться тиск на оборону суперників. Але коли справа доходить до завершального удару, то тут виникають найбільші проблеми. Каменюка, Караваєв, Гречишкін, Харатін – хто б не опинявся на ударній позиції, але так і не міг відкрити рахунок у цьому поєдинку.

Натомість, гравці "Фенербахче" показали, як треба витискати максимум зі своїх моментів, або забивати навіть тоді, коли ситуація не є занадто небезпечною. Гол Мірослава Стоха став справжнім холодним душом для "Зорі", яка до цього непогано оборонялася.

Червона картка Соболя

Відчайдушний підкат Едуарда, який уже мав жовту картку, на останніх секундах поєдинку був зовсім непотрібним. Цим вчинком Соболь позбавив себе права зіграти в останньому турі Ліги Європи проти МЮ. Цей епізод є демонстрацією відчаю і неможливості вплинути на результат. Адже "Зоря" після двох пропущених голів опинилась у нокдауні, так і не зумівши повернутись у гру. І червона Соболя, яка стала лише другою в його професійній кар'єрі, ніби підвела підсумок матчу, який дуже непогано починався для "Зорі", але закінчився справжнім фіаско.

Прощання з Лігою Європи

Що ж, програвши "Фенербахче", "Зоря" припинила турнірну боротьбу в Лізі Європи, залишившись на останньому місці в групі A. Цей матч став першим, в якому команда програла з різницею у два голи. До цього, якщо луганці і поступались, то мінімально (0:1 "Фейєнорду" і МЮ). Луганська команда достойно виглядала в кожному з поєдинків, в кожному з них мала шанси, але так і не змогла ними скористатись.

Фінальним акордом у цьому розіграші Ліги Європи стане домашній поєдинок проти "Манчестер Юнайтед", який відбудеться 8 грудня в Одесі. На цей матч вже продано всі квитки. І дивлячись на те, як "Зоря" виступала у цьому єврокубковому сезоні, не приходиться сумніватися, що в останньому матчі вони гратимуть на перемогу і намагатимуться порадувати вболівальникам і віддячити Одесі за підтримку на домашній матчах.

Кому належать українські клуби: олігархи, офшори, жінки