УКР РУС

"Хочеться побільше вкласти в улюблену команду": Ярославський обрав об'єкт, з якого почне відродження Металіста

24 травня 2021 Читать на русском

Колишній президент Металіста Олександр Ярославський виступив на XXIV Конгресі УАФ, де був нагороджений медаллю "За заслуги".

"Я сьогодні спокійний, тому що ми перебуваємо в прекрасному готелі. Завдяки УЄФА ми побудували цей готель, ми побудували практично нові аеропорт, стадіон, базу та академію, побудована окружна дорога. Ця увага УЄФА до спорту і футболу дала великий поштовх у розвитку Харкова.

Ярославський зробив гучний анонс перед домашнім матчем Метала

У фінансовому плані при підготовці Харкова до Євро було витрачено близько мільярда доларів. З них 700 мільйонів було інвестовано державою і практично 300 мільйонів – мною. Ось ми маємо ту інфраструктуру, завдяки якій Харків сьогодні на висоті, сьогодні Харків зі спортом і, впевнений, що тепер буде і з великим футболом. Тому що Металіст справді блискуче грав у Лізі Європи. Ми зіграли понад 50 матчів у єврокубках. Ми чотири рази грали з Сампдорією, здобули три перемоги і один раз зіграли внічию. Я пам'ятаю, як Кассано випросив картку для Тайсона, ми програвали 0:1 і виграли 2:1.

Я дуже пишаюся нашим містом. Я дуже щасливий і задоволений, що тут проводиться Конгрес, це теж буде додатковий поштовх і стимул для того, щоб глибше залізти в кишеню, взяти побільше грошей і побільше вкласти в улюблену команду. Думаю, що після 7 червня, коли відіграє збірна, я сподіваюся, що все буде добре, ми почнемо реконструкцію нашого улюбленого стадіону, бази і академії. Думаю, за рік ми їх відновимо, приведемо до ладу, і вони будуть так само блискуче приймати нашу улюблену команду Металіст і європейські гранди, які будуть радувати харків'ян", – цитує Ярославського офіційний сайт Метала.

Топ-10 Forbes, друзі з Росії, молода дружина і регбі: чим живе Олександр Ярославський