УКР РУС

Хмари над Венгером. Анонс 27 туру АПЛ

23 лютого 2013 Читать на русском

Після відчутного успіху в Лізі Європи англійські клуби спробують, а чи залишилися сили на чемпіонат.

"Ньюкасл", "Тоттенхем" та "Челсі" нехай і не без проблем, та все ж продовжили свою єврокубкову весну. "Ліверпулю" забракло лише одного м'яча, щоб пройти "Зеніт". Відверто кажучи, в це мало вірилося після матчу в Пітері, тож 3:1 у матчі-відповіді можна назвати міні-подвигом. Хто відверто розчарував - то це "Арсенал". "Каноніри" зазнали гучного фіаско від "Баварії", шансів на вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів практично немає. Враховуючи виліт з Кубків Англії та Ліги, робимо нехитрий висновок, що від цілковитого фанатського оскаженіння Венгера врятує лише фініш у квартеті найкращих команд АПЛ.

Сьогодні "гармашам" доведеться несолодко. "Астон Вілла", опинившись на межі вильоту з еліти, пручається, кусається, дряпається, словом - не подарунок для будь-якого суперника. З іншого боку, "Арсенал" в такій ситуації, що повинен обігрувати будь-якого суперника, інакше градус незадоволення від фанатів зашкалюватиме за всі рамки.

Ще один надзвичайно цікавий поєдинок очікуємо побачити на "Лофтус Роуд". Оптимізм Харрі Реднаппа і футболістів КПР вже не такий райдужний, як на початку співпраці, проте шанси на порятунок ще залишаються. Сьогодні у Лондоні гостюватиме "МЮ", і зайве нагадувати, що на фаворитів "обручі" налаштовуються по-особливому. Не так давно були зняті скальпи з "Челсі" та "Ман Сіті". А дещо вальяжний настрій "дияволів", які не знають конкуренції в цьому сезоні, може зіграти з командою Фергі злий жарт.

За шість очок битимуться і "Редінг" з "Віганом". Переможець поєдинку на "Мадейскі" практично гарантовано полишить зону вильоту. Принаймні, до наступного туру. Фаворитом тут є "роялісти", які на власному полі дотискали ще й не таких крутих "перців". "Латтікс", до того ж, в останніх турах мають дуже непереконливий вигляд. Щоправда, у першому колі перемогу святкували саме підопічні Роберто Мартінеса. Отож, протиотрута іспанському тренеру таки відома.

Завтра ж беззаперечний матч туру відбудеться на "Етіхаді". Попри те, що шанси на чемпіонство мізерно малі, "Ман Сіті" не можна залишатися статистом. А раптом "дияволи" десь спіткнуться - потрібно бути пильним і набирати очки по-максимуму. "Аристократи" з Бенітесом - команда доволі нестабільна. На тижні "Челсі" провів непростий матч зі "Спартою", тож які-не-які фізичні ресурси таки довелося залишити на "Стемфорді". А ще, за традицією, лондонський клуб не надто вдало грає на "Сіті оф Манчестер". До прикладу, в останніх двох поєдинках - дві поразки. Тож "містяни", як не крути, все ж фаворити цього протистояння. Поразка "Челсі", до слова, значно загострить інтригу в боротьбі за путівки в Лігу чемпіонів.

"Фулхем" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 2:0 (Бейрд-2), 2:0 (Демпсі, Дембеле), 0:2 (Волтерс, Ділеп), 2:1 (Погребняк, Соренсен, автогол - Шоукрос), 0:1 (Адам)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Арсенал" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 4:2 (Аршавін, Насрі, Шамах, Вілшер - Кларк-2), 1:2 (ван Персі - Бент-2), 2:1 (ван Персі, Бенаюн - Олбрайтон), 3:0 (Гіббс, Волкот, Артета), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Норвіч" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:1 (Холт - Осман), 2:2 (Хоусон, Холт - Єлавіч-2), 1:1 (Бассонг - Нейсміт)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

КПР - "МЮ"

Попередні матчі: 0:2 (Руні, Каррік), 0:2 (Руні, Скоулз), 1:3 (Макі - Еванс, Флетчер, Чічаріто)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

"Редінг" - "Віган"

Попередні матчі: 2:3 (Морісон, Аль Хабсі, автогол - Гомес-3)

Прогноз "Футболу 24": 3:2

"Вест Бромвіч" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 1:0 (Одемвінгі), 3:2 (Одемвінгі, Мулумбу, Шарнер - Шорі, автогол, Бардслі), 2:2 (Морісон, Лонг - Бендтнер, Ельмохамаді), 4:0 (Одемвінгі-2, Морісон, Ендрюс), 4:2 (Гера, Лонг, Лукаку, Фортюне - Гарднер, Сессеньон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ман Сіті" - "Челсі"

Попередні матчі: 1:0 (Тевес), 0:2 (Луїс, Рамірес), 1:2 (Балотеллі - Мейрелеш, Лампард), 2:1 (Агуеро, Насрі - Кехілл), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 0:2 (Лаллана, Рамірес)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Вест Хем" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:0 (Піккьон), 0:0, 1:3 (Керрол - Дефо-2, Бейл)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

У конкурсі прогнозів "редакція-читачі" граю з Ігорем Лютим. Після матчу "Ліверпуля" зі "Суонсі" мій суперник веде з рахунком 1:0.

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87