УКР РУС

"Хлопці, хоч один рік зіграйте нормально, за честь міста та Карпат". Як пройшло представлення новачків львівського клубу

15 липня 2017 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

"Футбол 24" побував на відкритій зустрічі львівських Карпат з вболівальниками, на якій було представлено новий тренерський штаб та гравців команди.

Львівські Карпати, без перебільшення, стали одним з найбільших ньюзмейкерів українського міжсезоння. Спочатку клуб попрощався з білоруським наставником Олегом Дулубом, на зміну якому прийшов іспанський тренер Серхіо Наварро, а невдовзі клуб підписав одразу 8 новачків, 5 із яких – легіонери. Тому не дивно, що, незважаючи на будній день, на стадіоні "Україна" зібралось близько тисячі вболівальників, адже давно львів'яни не спостерігали такої активності рідного клубу на трансферному ринку.

Карпати представили новачків команди

До початку заходу залишаються лічені хвилини. Прихильники футболу різного віку, які зібралися на трибунах стадіону, обмінюються враження про останні події навколо "левів". Хтось налаштований позитивно, хтось – не дуже, вважаючи, що ставка на власних вихованців при теперішніх реаліях є більш виваженою.

Дискусії вболівальників перериває ведучий події, який оголошує всіх гравців команди, що по черзі з'являються на полі із тунелю стадіону. Команда займає свої місця на спеціально облаштованому постаменті. Священик читає молитву та благословляє всіх гравців, мало не забувши про капітана "левів" Ігоря Худоб'яка, який сидить окремо від решти футболістів команди.

Розпочинається найцікавіше – з клубного автобуса виходять новопризначений виконавчий директор Карпат Даріо Друді, головний тренер Серхіо Наварро та весь тренерський штаб "зелено-білих". Після цього по черзі представляють новачків Карпат – аргентинців Федеріко Перейру (№4) та Гвідо Кортеджано (№87), Олександра Османа (№3), іспанця Маріо Аркеса (№14), колумбійця Хорхе Карраскаля (№10), уругвайця Себастьяна Рібаса (№45), Юрія Ткачука (№95) та Романа Дебелка (№93). Всі отримують ігрові футболки з рук Даріо Друді.

Кожен із новачків по черзі приділяє час для позування фотокамерам, після чого підписує м’яча та вибиває його на трибуни. За пам'ятні сувеніри точиться неабияка боротьба. Помітивши це, деякі гравці просто підходять до трибун та віддають м'ячі маленьким дітям.

У короткій промові новоспечений наставник "левів" Серхіо Наварро зазначає, що буде боротися за те, щоб клуб розивався та ставав кращим. Відзначимо, що Наварро привітався з присутніми українською мовою, чим зірвав овацію публіки. Просить вболівальників підтримати команду у часи змін та обіцяє, що гра Карпат радуватиме прихильників команди. Завершує промову українським словом "Дякую".

Слово бере Даріо Друді. Також вітається українською мовою. Дякує всім гравцям команди, вболівальникам та всьому персоналу клубу. Зазначає, що Карпати будуть розвиватись поступово, а метою клубу є участь у єврокубках. Закликає глядачів до підтримки команди на протязі всього сезону.

Капітан Карпат Ігор Худоб'як просить вибачення у фанатів за результати останніх сезонів. Обіцяє, що наступний сезон буде набагато кращим, гравці Карпат віддадуть всі сили, щоб потрапити у Лігу Європи.

Президент "зелено-білих" Петро Петрович Димінський каже, що нова команда бере на себе велику відповідальність, а перші підсумки її роботи будуть підведені після 5-6 матчів. Відзначає, що Карпати повинні грати в атакуючий футбол з першої до останньої хвилини матчу, незважаючи на статус суперника та стадіон. На думку Димінського, нові придбання не зіпсували команду, а підсилили конкуренцію.

Фанат Карпат Михайло Дячишин, відомий у фанатських колах як "Ангел", просить команду: "Хлопці, хоч один рік зіграйте нормально, не за гроші, а за честь міста та Карпат. Львів і так опустився далі нікуди, єдиний раз нормально зіграли у 1969 році і все. Люди ви небідні, будь-ласка, подумайте про честь команди та міста". Слова фаната всі присутні зустріли бурхливою овацією.

Після офіційної частини заходу гравці Карпат провели невелике відкрите тренування, а для вболівальників ще було розіграно кілька заохочувальних призів від клубу. Загалом же зустріч минула у достатньо теплій та дружній атмосфері і тепер залишається сподіватись, що саме такою ж буде ситуація у таборі "левів" та місті Львові увесь наступний сезон.

Юрій Яковлєв, Футбол 24

Хорхе Карраскаль. "Новий Хамес", який обирав між Ювентусом, Арсеналом та Севільєю, а опинився в Карпатах