УКР РУС

Хет-трик Россі за 15 хвилин, або вперше з 1998-го. "Фіорентина" - "Ювентус" - 4:2. ВІДЕО

20 жовтня 2013 Читать на русском

Суперпристрасна битва антагоністів у Серії А відбулася на "Артеміо Франкі". "Фіорентина" перевернула все з ніг на голову за якихось 15 хвилин.

Саме стільки вистачило Джузеппе Россі і Ко для того, аби відіграти 0:2.

Після матчу лідерів - "Роми" та "Наполі" ми вирушили у Флоренцію. Тут третя команда чемпіонату Італії, а заразом чинний переможець, гостювала в суперника "Дніпра" у Лізі Європи. "Фіалки" здолали дніпропетровців на їхньому полі, тож в єврокубках у них все гаразд. Зате трохи гірше було в Серії А, тому для перемоги це був ідельний момент.

Флорентійці мало того, що дуже принциповий суперник для "б'янконері", вони ще й прагнули нарешті перервати смугу невдач в іграх зі "Старою Синьйорою".  В останніх трьох поєдинках на своєму стадіо "Фіоре" не забив жодного м'яча, натомість одного разу програв 0:5. Востаннє "фіалки" перемагали "Ювентус" у 2008-му, на його полі. А в рідних стінах - і взагалі аж 15 років тому!

Як і обіцяв "Футбол24", було дуже гаряче. Минулоріч зіграли по нулях, але моментів вистачало, у звітному матчі команди сповна реабілітувалися перед вдячними поціновувачами Кальчо.

Хоча спочатку здавалося, що все знову закінчиться прозою життя у вигляді перемоги "Ювентуса" на класі. Два голи за три хвилини, два класичні "привози" захисників, на які частенько страждає "Фіоре". Кілька напівмоментів, в яких впевнено діяв Буффон. Аж раптом арбітр гри Нікола Ріццолі вирішив підтягнути інтригу в матчі. Матіас Фернандес радісно пірнав у карному майданчику, на що рефері відреагував схвальним жестом. Пенальті вміло реалізував Россі, поклавши початок великій справі.

А далі було щось неправдоподібне для "Ювентуса" попередніх сезонів - абсолютне провалля у захисті і розрив на контратаках. Двічі Россі, ще раз Хоакін, вони із задоволенням, на високих швидкостях, нокаутували "Стару Синьойру". Та з відчаєм подивилась вбік, що ж це робиться і чи це не сон, ще раз хитнулася у спробі піднятися і завалилась остаточно, викинувши білий рушничок.

Команда Вінченцо Монтелли зробила те, чого не міг жоден інший варіант флорентійської дружини із 1998-го року, - розбила "Ювентус" на власному полі. Бравіссімо!

"Фіорентина" - "Ювентус" - 4:2 (0:2) ОНЛАЙН-трансляція

Голи: Россі, 66 (пен.), 76, 81, Хоакін, 78 - Тевес, 37, Погба, 40

"Фіорентина": Нету, Ронкалья, Г. Родрігес, Савіч, Квадрадо, Амброзіні, Пісарро, Аквілані, Паскуаль, Борха Валеро, Россі

"Ювентус": Буффон, Барцальї, Бонуччі, К'єлліні, Падоін, Погба, Пірло, Маркізіо, Асамоа, Тевес, Льоренте