УКР РУС

Хет-трик Педро і дубль Сеска - знову перші. "Хетафе" - "Барса" - 2:5. ВІДЕО

22 грудня 2013 Читать на русском

Зумівши відіграти два м'ячі, каталонці здобули важливу перемогу, яка потіснила "Атлетіко" з першої сходинки Прімери.

У стартові хвилини господарі зуміли збити спроби тікі-таки гостей і поступово перейшли в атаку. Після подачі кутового для "Хетафе" небезпека, здавалось, вже завершилась, проте блискавичний прохід лівим флангом Ескудеро завершився розстрілом Пінто. Нещасливим для гостей виявився ще один кутовий - з протилежного кута: навіс - гол.

Після такого шоку "Барса" кинулась в атаку, проте господарі вміло захищались. Наприклад, на 23 хвилині Санчесу забракло лише півкроку, аби підкоригувати м'яч у ворота. Однак контратаки гостей були дуже небезпечні. Зокрема, на 29 хвилині Борха лише в останню мить "загубив" м'яч у карному "Барси", аби збільшити перевагу господарів. На 32 хвилині ще один кутовий ледь не став роковим для каталонців: Педро Леон ледь не загнав "сухий лист" у ворота гостей. 

Скоротили відставання "блау-ґранас" зовсім несподівано: перехоплення м'яча - Сеск запускає Педро і той перекидає кіпера "Хетафе". 

На 38 хвилині Сержі Роберто не зумів влучити у ворота господарів метрів з п'яти - ніхто не заважав.

Потім настав зірковий час для Педро, який часто виручає чи збірну, чи "Барсу". Два уколи за дві хвилини нівелювали непогану гру господарів у першому таймі. На 45 хвилині "Хетафе" міг залишитись і у меншості, якби на полі опинився хтось інший, а не Бускетс. Малєнко не повірив, що Бускетсу справді дуже боляче після  удару Москери, і витягнув лише гірчичник.

Другий тайм дуже активно розпочав "Хетафе". На 49 хвилині Борха ледь не зрівняв рахунок, проте йому забракло декількох сантиметрів шляху.

Віднайшла "Барса" свою гру лише після 15 хвилин другого тайму, проте це був здебільшого контроль мяча. "Хетафе" натомість змінив масовий тиск на гострі контратаки і на 60 хвилині Дієґо Кастро після класного фінта у карному "Барси" просто не влучив у ворота.

На 68 хвилині Сеск з класного навісу Педро розстріляв ворота "Хетафе". Подбав Педро і про дубль Сеска, який реалізував пенальті, яке заробила сімка "Барси". 

Останні хвилини пройшли за сценарієм гостей, а "Хетафе" не йшов із запалом в атаку.

"Хетафе" - "Барса" - 2:5 (2:3)

Голи: Ескудеро, 10, Лопес, 15 - Педро, 35, 41, 43, Сеск, 68, 72 (пен)

Попередження: Москера, Лопес, Борха, Алексіс - Алвес, Піке, Бускетс