УКР РУС

Атлетіко вимучив перемогу над Хетафе – команда Антунеша не забиває 7-й пенальті та дарує Севільї путівку в Європу

12 травня 2018 Читать на русском

Атлетіко знову обіграв і не пропустив від Хетафе у чемпіонаті Іспанії. Читайте огляд матчу на сайті Футбол 24.

Переможний гол команда Дієго Сімеоне забила після помилки орендованого в Динамо захисника Віторіну Антунеша та його партнерів, які дали розгулятись на своєму лівому фланзі Грізманну з Коке. Далі мадридці традиційно вміло засушили гру і довели справу до логічного завершення. За приблизно рівної статистики перемога дістається тим, у кого є Облак у воротах і Грізманн, Коста та Коке в атаці.

Антунеш не хоче повертатися в Динамо

Однак усе могло скластись і по-іншому, забий Хетафе пенальті. Фажр програв боротьбу Яну Облаку, який потягнув м'яч у куті, а потім ще й отримав по голові від суперника, який намагався добити. Після цього уже й Атлетіко втратив кілька моментів, а відчайдушний штурм господарів не приніс їм бажаного результату.

Атлетіко змагається за друге місце (приємний бонус – обійти сусідів з Реала), тоді як Хетафе не полишав надій посунути Севілью з 7-го місця, що дало б право зіграти в Лізі Європи. Однак команда Бордаласа програла, збільшивши відрив від андалусійців до 3-х очок. Відтак саме Севілья достроково пробилась в єврокубок, адже у неї є перевага за особистими зустрічами.

Атлетіко випереджає Реал Мадрид на 6 очок за тур до кінця першості. Команда Зідана має провести ще 2 матчі.

Цікаві факти: відтоді, як Дієго Сімеоне очолив Атлетіко, "матрацники" за 11 матчів не пропустили від Хетафе жодного гола. Натомість мадридці виграли 10 з 11 матчів.

Аж 7 пенальті з 11 не реалізував Хетафе у поточному сезоні! Це четвертий подібний випадок в усій історії Прімери (двічі цим "відзначилась" Барселона і ще раз Тенеріфе). Словенський голкіпер Атлетіко Облак парирував уже 3 пенальті за сезон 2017/18.

Іспанія. Прімера, 37 тур

Хетафе – Атлетіко – 0:1

Гол: Коке, 8

Нереалізований пенальті: Фажр, 77