УКР РУС

Хай живе новий лідер! Підсумки 20 туру Першої ліги

8 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Екс-лідер чемпіонату зазнав прикрої нічиєї, яка відкинула олександрійців на другу сходинку.

 

"Тернопіль" - "Полтава" 1:0

Розпочався тур у п'ятницю матчем, у якому один із претендентів на підвищення у класі "Тернопіль" приймав "Полтаву". Добра половина матчу пройшла під щільний акомпонемент снігу, проте це не надто сильно позначилось на грі. Обидві команди доволі швидко звикли до засніженого поля. 

Перший тайм значно сильніше відіграли господарі, але Гаврилюк та Курило свої моменти не реалізували - Кучинський зіграв надійно. Полтавці в основному проводили час в обороні, але це не завадило їм створити небезпечний момент - Зеленевич вийшов на побачення із Русаном, але відкрити рахунок не зумів. На цьому перший тайм завершився.

Після перерви у грі практично нічого не змінилося - тернополяни продовжували тиснути на ворота Кучинського, а гості намагалися грати в контратакувальний футбол. Ближче до середини другої сорокап'ятихвилинки "Тернопіль" зумів відкрити рахунок, постарався Семенець, який скористався чудовим пасом від Волошиновича і влучно пробив у кут воріт. До кінця матчу залишалося ще достатньо часу аби зрівняти рахунок, однак всі намагання гостей виявилися марними - важка перемога "Тернополя".

"Олександрія" - "Гірник" 1:1

Підопічні Шарана, після виїзної перемоги у минулу суботу, намагались зробити подарунок своїм уболівальникам у 20 турі - здобути першу домашню перемогу у 2015 році.

На правах фаворитів олександрійці розпочали матч значно активніше за гостей. Одразу біля воріт Гуріна почали з'являтися небезпечні моменти, але воротар "Гірника" зумів у цих епізодах продемонструвати себе у повній красі. Згодом, після стартового натиску господарів, гра перейшла у центр поля, але це не врятувало криворіжців від пропущеного м'яча - Пономар вистрибнув найвище і головою відправив круглого у сітку воріт "гірників".

Другу половину гри команди розпочали цікаво, на полі точилася справжня футбольна боротьба, яку зуміли виграти "гірники" - Нудний замкнув передачу від Солдата, що дозволило зрівняти рахунок. Після цього команди обмінялися небезпечними моментами, але це ні до чого не призвело. Втрата очок для "Олександрії" і, як наслідок, команда Шарана покинула першу сходинку, пропустивши вперед дніпродзержинську "Сталь".

"Десна" - "Миколаїв" 4:1

Команди розпочали матч за типом "із води одразу в полум'я ". Вже на третій хвилині гри чернігівці зуміли відкрити рахунок - Кондратюк реалізував ледь не перший момент у матчі. Незабаром Карташов подвоїв перевагу "деснянців". Гості ж зуміли до перерви один м'яч відіграти - Берко розібрався із захисниками та пробив повз Сітала.

На п'ятидесятій хвилині матчу Кондратюк оформив дубль - влучно реалізувавши пенальті. Згодом господарі мали ще декілька чудових шансів для того, щоб збільшити рахунок, але свої моменти змарнували. І лише наприкінці матчу Скепський встановив остаточний рахунок матчу - 4:1.

"Нафтовик-Укрнафта" - "Суми" 3:3

Найрезультативніший матч туру відбувся в Охтирці, де у слобожанському дербі зустрічалися "нафтовики" та сумчани, які подарували справжнє футбольне свято усім присутнім на матчі вболівальникам.

Першими відзначилися гості - Западня вийшов один на один із кіпером охтирців, який не завадив гравцю "Сум" забити перший м'яч. Через декілька хвилин рахунок на табло вже був рівним. Під поперечину смачно відправив круглого Войцеховський. На двох голах команди не зупинились, продовжуючи  небезпечно атакувати. Одна з таких атак завершилась взяттям воріт - Вечтомов замкнув головою подачу із кутового.

По перерві Арвеладзе зробив рахунок більш, ніж переконливим – 3:1. Попри це сумчани не здались і віднайшли у собі сили врятувати матч. Богачов красивим дальнім ударом відквитав один гол, а незабаром  Єрмаченко зрівняв рахунок. Неймовірний камбек для сумчан, який легко міг б не відбутися, якби Боровик зумів реалізувати пенальті, якраз перед третім м'ячем сумської команди.
 
"Геліос" - "Нива" 0:1
У цьому матчі тернополяни здобули свої перші три очки у весняній частині сезону попри те, що господарі по ходу поєдинку виглядали активніше.
 

Стартові хвилини були за харків'янами, але м'яч опинився у їхніх воротах - це вже нагадує якесь прокляття, коли "геліосці" ніяк не можуть, не зважаючи на активні дії в атаці, відкрити рахунок. Керчу скористався пасом Озарківа, вдало пробивши під стійку. Після цього ініціативу знову собі повернули господарі, але харків'янам це не принесло жодного результату - рахунок у матчі так і не змінився.

"Динамо-2" - "Зірка" 1:2

"Зірка" після поновлення сезону здобула дві перемоги з двох можливих, тож кіровоградці вирушили до Києва за третьою - вояж видався вдалим.

На самому старті матчу Чичиков вдало завершив одну з перших атак своєї команди. Після швидкого м'яча, гра у матчі заспокоїлась тому моментів до кінця першої сорокап'ятихвилинки було обмаль. У другому таймі Баранець подвоїв рахунок, чудово пробивши з-за меж штрафного майданчика. Господарі зуміли відквитати один м'яч лише з пенальті, який реалізував Хобленко. На більше "динамівці" не спромоглися, адже їм просто-напросто не вистачило часу.

"Буковина" - "Гірник-Спорт"  0:1

Господарі могли виходити уперед вже на перших секундах матчу, але Лакуста  промахнувся по м'ячу, перебуваючи у трьох метрах від воріт "гірників". Комсомольці згадали про свої вищолігові амбіції десь у другій половині першого тайму, проте ці атаки закінчилися нічим.

Після перерви "Гірник-Спорт" зумів повести у рахунку - відзначився Івашко, після чого гості продовжили тиснути на ворота "буковинців", проте моменти комсомольці відверто транжирили. За це "гірники" могли поплатитись, але вищезгаданий Лакуста у доданий арбітром час влучив у поперечку - у цей день фортуна віддала перевагу фавориту матчу.

Турнірне становище команд після 20 туру