УКР РУС

Хаві: Барселона все зробила для того, щоб я став хорошою людиною

19 березня 2018 Читать на русском

Легенда Барселони Хаві в інтерв'ю офіційному сайту УЄФА пригадав перші кроки у своїй неймовірній кар'єрі та розповів про вплив каталонського клубу на формування своєї особистості.

"Футбол був моїм життям з самого дитинства, скільки себе пам'ятаю. Моя сім'я пристрасно любить футбол. Це частина нашої життєвої філософії. Це в нашій культурі, це немов релігія нашої сім'ї.

Я вболівав за Барселону з дитинства, як і мої батьки з іншими членами сім'ї. Було здорово грати за Барселону так довго. Це неймовірні відчуття, я ніби в казку потрапив. Намагався насолоджуватися цими моментами з першого дня у "Ла Масії", навчався у тренерів... Мені пощастило отримати в Барселоні не тільки футбольну освіту, а й пройти школу життя.

"Це просто ганьба, що Мессі порівнюють з іншими гравцями". Хаві проаналізував розвиток сучасного футболу

Там вчать поважати інших, цінувати одноклубників і не бути егоїстом. Потрібно з повагою ставитися до командного механізму, розуміти, як будується робота в колективі. Мене навчили цьому вдома – вважаю, що виховувався у зразковій родині. Але і в Барселоні теж все було зроблено для того, щоб я став хорошою людиною. У Барсі тебе не просто вчать грати в футбол. Там намагаються зробити тебе кращим як людину. Це справжня школа життя", – цитує Хаві офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, цього року 38-річний Хаві, який зараз виступає за Аль-Садд, завершить кар'єру футболіста.

Легенди футболу, які оголосили завершення кар'єри у 2017 році