УКР РУС

Хавбек Інгульця Елла: Я тренувався з Мессі, Іньєстою та Піке під керівництвом Гвардіоли

8 жовтня 2017 Читать на русском

Півзахисник Інгульця Арман Кен Елла розповів, як розпочинав свою кар'єру в каталонській Барселоні.

"Як потрапив у Барселону? Ми грали на турнірі в Іспанії – в Тенеріфе, де Академія Самуеля Ето’О отримала почесне запрошення й виставила свою команду. Наша камерунська академія дійшла до фіналу, тож Барселона запросила відразу шістьох наших гравців. Мені також випала така честь.

Мої відчуття? Щастя! Ето’О для Камеруну – це як Шевченко для України. Ми опинилися за його підтримки у Барселоні, тож старалися себе проявити, не підвести Семмі, зіграти гідно нашої країни. Це мрія, яка стала реальністю. Барса – це одна родина. Коли ти навіть юний гравець академії клубу, ти носиш форму з цим великим гербом і відчуваєш велику відповідальність.

Хто були моїми колегами? Я грав із Рафою Алькантара, Серхі Роберто. Це – найбільш відомі. Але клас Барселони такий великий, що всі мої однокласники залишаються у футболі. Вихованців Барси можна побачити у багатьох лігах по всьому світу. Ви їх обов’язково виділите на полі.

Я навіть тренувався під керівництвом Пепа Гвардіоли з Мессі, Іньєстою, Піке, Бускетсом і всіма іншими. Це було таке щастя! Ми, хлопці з юнацького складу, стежили за кожним їхнім рухом! Вони – великі професіонали, майстри футболу. Творять чудеса – тренування у Барси це як найкращі шоу футболу", – сказав Елла в інтерв'ю офіційному сайту Інгульця.

З 2005 по 2012-й рік Елла перебував у молодіжних командах Барселони. Також виступав за Карпати, угорський Капошвар, польську Сандецью та південно-африканський Фрі Стейт.

З Інгульцем Елла підписав контракт в березні цього року.