УКР РУС

Хацкевич вимагатиме компенсації від АБФФ, він не та людина, з якою можна так чинити, – Шаблій

19 січня 2017 Читать на русском

Агент Вадим Шаблій, який представляє інтереси екс-"динамівця" Олександра Хацкевича, заявив про наміри його клієнта судитись з Білоруською федерацією футболу за розірвання контракту в односторонньому порядку.

"Білоруська федерація футболу не мала жодних прав на подібні дії. Не думаю, що Хацкевич – така людина, з якою можна так чинити. Він заслужена людина і в Білорусі, і, думаю, на просторах екс-СРСР теж. Вважаю, чинити так, як білоруська федерація, неправильно.

У АБФФ пояснювали, що розірвали контракт після того, як Хацкевич відмовився від зниження зарплати? В Олександра Миколайовича був чинний контракт. Він спокійно виконував свою роботу. Раптом з ним зв'язалися представники федерації і запропонували погіршення умов. Хацкевич зі зниженням зарплати не погодився, не прийняв нових умов. Людина ж повинна висловлювати свою думку і відстоювати свою позицію. Тому, вважаю, він вчинив правильно.

Вважаю, федерація могла запропонувати наступний контракт на менших умовах. Думаю, можна було все спокійно вирішити. А так раптом у середині сезону ставлять перед фактом: давай, знижуй! І після того, як Хацкевич відмовився, АБФФ розриває угоду. По-перше, це якось не по-людськи. А по-друге, за умовами контракту федерація не могла цього робити. Ніяких подібних пунктів у документі не було.

Коли Хацкевич відмовився від зниження, федерація просто взяла і урізала зарплату. Не стали навіть обговорювати інші варіанти розвитку подій. Після відмови Хацкевича АБФФ сама знизила зарплату, а потім розірвала контракт. Хацкевич не збирався нікуди йти!

У АБФФ вже звернулися. У Будинку футболу в курсі всіх наших вимог. Будемо розглядати питання в інших інстанціях. АБФФ, виходить, не готова виплачувати компенсацію", – заявив Шаблій.

Представники екс-наставника збірної Білорусі готові йти до кінця у своїх вимогах. Незабаром має відбутись судове засідання у справі компенсації за розрив контракту, але без участі самого тренера.

Хацкевич: Якось посварився з мамою, бо вона переконувала, що в Україні всі бандерівці і їдять людей, а мені тут добре

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу