УКР РУС

Хацкевич: Віді зробили пропозицію – рішення залежить від нього

11 серпня 2017 Читать на русском

Головний тренер Динамо Олександр Хацкевич відвідав прес-конференцію після матчу 5-го туру УПЛ проти Зірки (3:0).

"Погода внесла корективи на наші дії в першому таймі. Все-таки оборонятися в таку погоду легше. Але хлопцям все одно говорили, що швидше за всіх на полі м'яч. Чим швидше він буде рухатися, тим швидше будуть рухатися вони. Зірка дуже швидко переходила в оборону, і нам було важко створювати моменти. Тим більше, в першому таймі ми чомусь намагалися розтягнути команду суперника через середину.

Якщо по першому тайму, то в таких матчах з такими командами гра йде до гола. Ярмоленко на 6-й хвилині здорово все зробив, а чому він не пробив, запитайте у нього. Такі моменти потрібно реалізовувати. Це показав другий тайм. Коли ми забили м'яч, суперник став розкриватися і залишати вільні зони. Але в другому таймі наша команда стала швидше грати вперед, швидше переводити акцент атаки, і з'явилися моменти.

Чому замінили Хачеріді на Гармаша й Сидорчук грав у центрі захисту? Це вимушений хід. Хачеріді попросив заміну, він в кінці першого тайму підвернув голеностоп. Про тяжкість його травми ми поки нічого не знаємо. Я запитав у Сидорчука, чи може він зіграти на цій позиції. Нам все одно потрібно було робити акцент на атаку, вийшов Гармаш. Сергій зіграв досить надійно і впевнено, але це тільки в цій грі.

Чому Ярмоленко грав у центрі нападу? У нас є ефективність гри на цій позиції. Після гри в Полтаві Гармаш був на останньому місці. Все залежить від тієї гри, яку він провів напередодні. Ярмоленко вийшов на цій позиції не під Зірку – це точно. Граєш, виконуєш вимоги, забиваєш на цій позиції – граєш далі. Не забиваєш, незалежно від того 20 тобі років або 30 – сідаєш та чекаєш свого шансу.

Наскільки задоволений грою Морозюка на лівому фланзі? Зрозуміло, що це не його позиція. Він весь час прибирав м'яч під праву ногу, цю ногу перекривали. Плюс він дуже низько і з якимось побоюванням грав в першому таймі. На другий тайм внесли корективи, і від нього теж пішла гострота.

Чому Віда був відсутній у заявці? Йому дали відпочити. Плюс він в стадії переговорів з клубом. Інший клуб зробив йому пропозицію, і рішення залежить тільки від нього", – цитує Хацкевича Динамоманія.

Нагадаємо, що Віда вирішив залишити Динамо після вильоту команди з Ліги чемпіонів.

Сьогодні Динамо з рахунком 3:0 виграло в Зірки.