УКР РУС

Хацкевич: У нових реаліях Лобановський знайшов би щось нове і йшов би попереду всіх

22 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер Динамо Олександр Хацкевич – про вплив Валерія Лобановського на київський клуб загалом і на нього зокрема.

"Лобановський – великий тренер і історична особистість для нашого клубу. В Динамо змінилося багато тренерів після Валерія Васильовича, і багато, звичайно, користувалися його методиками. Однак зараз футбол більш динамічний, швидкісний. Хоча принципи залишаються ті ж – як у веденні гри, так і в ставленні до гри. Тоді він випереджав час, але згодом футбол почав розвиватися в іншому напрямку.

Хацкевич: Після матчів Ліги Європи у мене з'явилося достатньо сивого волосся

На жаль, нам не вдалося побачити, як він би справлявся з новими реаліями, пов'язаними з тим, що зараз у тренера трошки інший вплив на футболістів. На жаль, він дуже рано пішов з життя. Хоча я думаю, що навіть в цій ситуації він знайшов би щось нове і знову йшов би попереду всіх.

Головне, чому він навчив мене: в першу чергу, футбол – це гра головою. Найважливіше – думати на полі. І чим швидше гравець думає, тим швидше виконує те, що потрібно. Цю філософію я прищеплюю своїм хлопцям. Ще він говорив: "Всі повинні вміти на футбольному полі все". Напевно, до цього теж потрібно прагнути", – сказав Хацкевич в інтерв'ю офіційному сайту УЄФА.

За підсумками 4 турів групового етапу Ліги Європи Динамо гарантувало собі місце в плей-офф турніру.

У наступному матчі кияни на виїзді зіграють проти Скендербеу. Гра відбудеться 23 листопада. Час початку зустрічі – 22:05.