УКР РУС

Хацкевич: У Динамо великий віковий перепад: 19-20 та 30 років

13 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер Динамо Олександр Хацкевич розповів про кадрові проблеми київського клубу.

– Шепелєву, Буяльському, Циганкову не вистачає стабільності – ви розуміли це перед початком сезону?

– Це молоді хлопці. У моєму розумінні вони – майбутнє київського Динамо. Буяльський вже більш досвідчений хлопець. Щодо Шепелєва та Циганкова буде "штормити", ми розуміли.

– У київському Динамо повинні бути зібрані найкращі люди, які повинні давати результат, адже так?

– Раніше конкуренція була набагато вищою. Зараз не тільки в київському Динамо дається шанс молодим гравцям, а практично в будь-якій команді. Виходь, грай, показуй. Стабільності від хлопців ми ще довго будемо чекати.

– Не можемо знайти заміну Шовковському. У Динамо є Рудько, Коваль, Бущан. Є пошук. Коли буде стабільний результат від цих футболістів?

– Тоді, коли буде стабільний склад. Ми багато змінюємо поєднань через травми, дискваліфікації. Коли буде конкуренція – тоді буде набагато простіше.

– Все одно повинна бути ротація. Вам не вистачає конкурентних футболістів?

– На сьогодні у нас великий віковий перепад: 19-20 і 30 років. Середини – яким по 24-26 років – всього лише дві-три людини.

– Зараз ви опинилися в такій ситуації, коли потрібно чекати, доки підросте це покоління? Штучно підштовхнути їх до того, щоб вони давали результат, просто не можна, правильно?

– Звичайно, ми не можемо так робити, ризикувати психологією. Вони розуміють, в якому клубі грають. Багато молодих хлопців пройшли всі щаблі: дитячо-юнацька школа, дубль, перша команда. Вони розуміють, і ця відповідальність на них тисне. І ось десь стабільності не вистачає, – цитує Хацкевича офіційний сайт Динамо з посиланням на програму "Профутбол".

Хацкевич: Замінити Ярмоленка поки не виходить