УКР РУС

Хацкевич: Після стажування у Баварії ван Гала став обережніше ставитись до зауважень гравцям

14 червня 2017 Читать на русском

Головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич розповів про свої плани в команді і тренерське бачення.

"Пропозиція президента Динамо? Ви знаєте, напевно, кожен тренер повинен бути до такого готовий. У якій ролі прийду в Динамо, це вже дізнався в розмові з президентом. А коли їхав, звичайно, в голові були різні думки.

Призначення Хацкевича в Динамо: нова ставка на конспекти чи віра у приховані резерви?

Як зробити підопічних єдиним колективом? Насамперед, у моєму розумінні, між футболістами має бути повага один до одного. Вимоги до дсиципліни? Тут відповім з гумором: "Пункт перший: тренер завжди правий. Пункт другий: якщо тренер не правий – дивіться пункт перший". У кожної людини свій характер, можуть бути свої проблеми, або радощі. Тут потрібен особистий контакт, це основне.

Якщо, дай Бог, ми збережемо склад, від схеми з трьома захисниками теж відмовлятися не будемо. Так, проведемо тактичні зміни, і це буде не одна схема. У клубі це все можливо награти, рівень гравців достатньо високий. "Динамо" вже по ходу сезону перешикувалося на гру з трьома захисниками і результат, скажімо так, став кращим, ніж був до цього.

Хацкевич: Повернення Гусєва – це моя ініціатива

Стажування в Аяксі було під час моєї роботи в "дублі" київського Динамо. Ми більше акцентували увагу на роботі молодіжних команд Аякса. Це був корисний досвід.

У Баварії головним тренером був Луї ван Гал, спостерігав, як команда п'ять днів готується до гри з Вердером, потім відвідав саму гру, після якої у нас відбулася зустріч з тренером. Була можливість поставити йому свої запитання.

Ван Гал навів приклад, що тренер бачить гру зі свого ракурсу, а футболіст – зі свого. Після цього став обережніше ставитися до зауважень гравцям, на зразок, "ти куди віддав", або "чому не зробив ту чи іншу дію", – цитує Хацкевича офіційний сайт Динамо.