УКР РУС

Хацкевич: Було важко вмовити Мбокані відпрацьовувати в обороні

22 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер Динамо Олександр Хацкевич – про Дьємерсі Мбокані, Жуніора Мораєса та орендованих гравців.

"Мбокані? Зараз він досить багато працює на команду, коли ми захищаємося. На зборі в Австрії наша перша розмова тривала п'ять хвилин. Я сказав: якщо виконуєш вимоги, які я висуваю до тебе як в атаці, так і в обороні – ти граєш. Звичайно, він як істинний форвард говорив, мовляв, моє завдання – забивати. Але я пояснив: можливо, в інших командах у тебе було тільки таке завдання, але у нас ще додаються вимоги по обороні. В першу чергу – при втраті вступати у відбір, створювати перешкоду, не дозволяти захисникові виходити з м'ячем в атаку.

Хацкевич: Після матчів Ліги Європи у мене з'явилося достатньо сивого волосся

Зізнаюся, спочатку було важко, але потихеньку-потихеньку він почав це робити. І головним чином тому, що дуже здорово відпрацював збір, виконав всю роботу, запропоновану команді. До цього я спілкувався з Ребровим про нього. Ще раніше, коли працював в дублі, а головним тренером був Олег Блохін, бачив, як він тренувався. І бачу різницю з сьогоднішнім днем. Зараз до Мбокані немає ніяких претензій по тренувальному процесу – і все це в підсумку позначається на його грі.

Мораєс? Я б в першу чергу сказав, що ставлення у нього – просто божевільне. Це людина, яка не хоче програвати навіть на тренуванні, я вже не кажу про матчі. Іноді я йому навіть говорю: ти багато розкидаєшся, ти занадто велику роботу робиш. Але все одно це підкуповує. Тому він виділяється, перш за все, своїм ставленням до всього – починаючи від побуту і закінчуючи, власне, грою.

Хто з орендованих може отримати шанс в Динамо? Звичайно, ми стежимо за всіма хлопцями. Наприклад, Тимчик і Михайличенко отримують достатньо ігрової практики в Прем'єр-лізі. Їх прогрес в першу чергу відстежує Олег Лужний, бо він відповідає за захисників. Я ж більше стежу за гравцями півзахисту й атаки.

Зараз багато говорять про Олександра Андрієвського, якого я прекрасно пам'ятаю ще по роботі з дублем. Це футболіст з відмінними якостями, і дай Бог, щоб він тримав той рівень, який зараз показує в оренді в Зорі, та ще й прогресував. Він теж відноситься до числа розумних футболістів, які думають на полі. Якщо ще додасть в плані виконання, то виросте в дуже сильного гравця", – сказав Хацкевич в інтерв'ю офіційному сайту УЄФА.

В цьому сезоні УПЛ на рахунку Мбокані 7 голів у 13 матчах, Мораєс забив 2 м'ячі у 9 іграх.