УКР РУС

Hala Madrid! 5 головних підсумків фіналу ЛЧ "Реал" - "Атлетіко"

29 травня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

"Футбол 24" розповідає про найголовніше, що можна виділити у вирішальному матчі клубного сезону.

1. "Реал" - 11!

"Вершкові" здобули 11-й Кубок європейських чемпіонів. "Реал" пішов у відрив від найближчих переслідувачів: у "Мілана" - 7 Кубків, у "Баварії", "Барселони" та "Ліверпуля" - по 5 трофеїв.

Загалом йде у відрив і сама Іспанія – при будь-якому перебігу подій у піренейців було б 16 Кубків чемпіонів. У Італії та Англії – по 12.

2. Зідан відібрав перший КЄЧ у Сімеоне і сам вперше виграв першу Лігу чемпіонів у якості тренера

Як би не закінчився фінал, у нас був би привід привітати переможця. І для великого Зідана, і для харизматичного Сімеоне це був би перший Кубок чемпіонів.

На жаль, Лігу чемпіонів не виграв "Ель Чоло", що, безумовно, заслужив цей трофей. Проте – це зробив Зідан!!! До речі, це його не тільки перший КЄЧ як тренера, а і взагалі перший тренерський здобуток. Нічого собі початок кар‘єри, чи не так?

Зізу став 7-м в історії КЄЧ, хто виграв трофей і в якості гравця, і в якості тренера після Мігеля Муньоса, Джованні Трапаттоні, Йохана Кройфа, Карло Анчелотті, Франка Райкарда та Хосепа Гвардіоли.

3. Навіть якщо немає Роналду, у "Реала" є Команда

Переможний гол Кріштіану в серії пенальті, звісно, трохи змінить оцінку гри португальця у фіналі ЛЧ-2016, але давайте будемо відвертими: Роналду (найкращий бомбардир в історії турніру) був блідою тінню самого себе. Лідер команди розчинився на полі, а його лідерську роль у Мілані взяв на себе... Гарет Бейл.

4. Бейл – красень!

Валлієць провів, можливо, один з найкращих за якістю матчів у складі "Реала". За "відсутності" Роналду Бейл взяв на себе роль лідера.

Врешті решт, це отримало відображення в статистиці – на рахунку Гарета гольова передача на Рамоса. А які фінти і яку гру видав валлієць у першому таймі - просто казка!

5. Торрес досі не програвав фінали

Надію вболівальникам "Атлетіко" на тріумф давала і така цікава статистична подробиця, що Фернандо Торрес не програв у своїй кар’єрі жодного з 8-ми фіналів.

На жаль, все у житті буває вперше…