УКР РУС

Хахльов прокоментував повернення Вереса у Рівне

24 травня 2018 Читать на русском

Колишній президент Вереса Олексій Хахльов прокоментував історію з поверненням клубу в Рівне та перехід в УПЛ ФК Львів.

За словами Хахльова, він готовий знову розпочати разом з Вересом шлях у Другій лізі українського футболу.

"Моє мовчання було викликане відсутністю офіційних юридичних документів стосовно подальшого існування Народного клубу Верес Рівне. Наразі вони є, про що відкрито інформую всіх небайдужих (дивитися в додатку нижче).

Копитко пояснив, чому Верес гратиме у Другій лізі, а замість нього ФК Львів в УПЛ

Тепер поясню, які причини у тому, що сталося. А також, які наслідки та перспективи.

Трохи більше трьох років тому у нас, у групи ентузіастів, з'явилася мрія: відродити професійний футбол на Рівненщині – відродити Верес. Слідом за мрією було певне осмислення – ми хочемо побудувати не просто успішний клуб, а такий клуб, який буде принципово відрізнятися від більшості клубів України. Так з'явилася ідея Народного Клубу.

Навколо ідеї почали об'єднуватися люди, яких ставало все більше і більше. Згодом з'явилися спонсори, декілька тисяч осіб стали членами клубу, з'явилася мережа з більше 150 партнерів, які почали давати знижки членам клубу, тисячі людей стали приходити на матчі, десятки тисяч обговорювати результати і новини. Мрія стала реальністю – з'явилися конкретні цілі та завдання.

Гравці Вереса написали заяви на звільнення з клубу

Природньо хотіти більшого. Так сталося і з нами: вихід з Другої ліги до Першої лише за один сезон дав скромну надію на те, що і Прем'єр-ліга може стати реальністю дуже скоро. Друга ліга – перша ліга – верхня шістка Прем'єр-ліги. Події розвивалися із запаморочливою швидкістю. За три роки клуб поміняв більше 120 футболістів, 6 тренерів і домашній стадіон.

У результаті, завдяки ініціативній групи, яка почала відродження Вереса, основному спонсору - "ЛІМО", в особі Богдана Копитка, довірі керівництва ФФУ та неймовірній підтримці справжніх уболівальників Верес став найяскравішою історією успіху українського футболу трьох останніх років!

Цілком природньо, що наш головний спонсор хоче бути спонсором львівської команди. Він – патріот свого міста, своєї області, як і кожен із нас. І це не лише нормально, але і здорово! Але і ми – патріоти Рівного та Рівненщини!

Тому Верес повертається додому в якості команди Другої ліги. І нам реально доведеться почати майже спочатку спортивні здобутки. Це може бути не найкращою новиною для тих, для кого найголовніше спортивний результат, але стане радістю і можливістю для наших справжніх уболівальників.

Команда Верес відтепер на 100% належить Народному клубу. Ми маємо всі права управління та несемо всю відповідальність. Ми віримо, що серед наших уболівальників буде достатньо саме таких, які будуть з нами і в смутку, і в радості. Уболвальників, які розуміють, що є речі, важливіші за успіх, гроші та славу.

Нам багато треба зробити: побудувати стадіон, створити економічно стійку базу для життя і розвитку клубу, залучити у наше життя ще більше уболівальників. Тепер тільки від нас, але від кожного з нас, залежить, що ми скажемо своїм дітям і онукам, розповідаючи про наступний етап Вереса: чи будуть це слова виправдання або це будуть слова гордості за те, що ми зробили, коли ми одержалу таку нагоду.

Я готовий. А ви?", – написав Хахльов на своїй сторінці у Facebook.