УКР РУС

Хачеріді отримав безглузде вилучення та привіз пенальті – Динамо Брест програло Вітебську

18 квітня 2020 Читать на русском

Вітебськ переміг Динамо Брест (1:0) у 5-му турі чемпіонату Білорусі. Євген Хачеріді став антигероєм поєдинку. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Білорусі, 5 тур

Вітебськ – Динамо Брест – 1:0

Гол: Ніколаєску, 87 (пен)

Вилучення: Кікі, 73, Хачеріді, 85

Матч та онлайн-трансляція Вітебськ – Динамо Брест стартував о 18:00. Після 4-х турів обидві команди набрали по 7 очок та розмістилися у середині таблиці, але 3 пункти у цьому поєдинку дозволяли піднятися в групу лідерів.

У складі Динамо з перших хвилин вийшли Євген Хачеріді, Олександр Нойок та Артем Мілевський. До слова, останній мав у своєму активі 2 забиті м'ячі у 4-х турах та двічі потрапляв у символічну збірну туру. Минулого тижня 35-річний екс-динамівець забив переможний гол у ворота Іслочі. Свої українці були і у Вітебська – у старті вийшов Максим Каленчук, а в запасі сидів 35-річний Олег Карамушка.

Чергова невдача команди Вернидуба у відеоогляді матчу Шахтар – Слуцьк

Перший гострий момент виник на 6-й хвилині. Після прострілу з флангу Хачеріді випередив власного голкіпера та ледь не став автором автогола. Минулося – м'яч пішов на кутовий. А от за 3 хвилини Вітебськ не використав супершанс – Кікі втратив м'яч у власному штрафному, Павлюченко парирував удар Волкова в дальній кут, а добивання виявилося невлучним! Динамо Брест відповіло ударом після подачі з кутового – воротар господарів був на місці, а наступний постріл Нойка був неточним.

Чинний чемпіон перехопив ініціативу – знову воротар Вітебська вступив у гру після удару Гордейчука. Серія стандартів успіху гостям не принесла, а от господарі знову мали хороший шанс. Гуренко пробивав з ходу після прострілу з флангу – трохи неточно. Мілевський розіграв стінку з партнером та віддав проникаючий пас у штрафний, але захисник вибив в останню мить. Відповідь Вітебська була гострішою – після навісу з флангу м'яч, нікого не зачепивши, влучив у дальню стійку.

Наприкінці тайму голкіпер Динамо ледь не "пустив метелика", не втримавши м'яч після доволі простого удару. На його щастя, все обмежилося лише кутовим. Вітебськ у перші 45 хвилин грав гостріше та створив більше моментів, але забитих м'ячів до перерви так і не було.

По перерві перша нагода була у команди з Бреста. Кривець пробив з півкола штрафного – голкіпер упіймав м'яч, який летів у правий кут. Вітебськ відповів швидкою контратакою після помилки Хачеріді, яка завершилася неточним ударом. Занервував екс-динамівець – ще одна його помилка ледь не призвела до чергового моменту. Після розіграшу кутового Матвієнко пробив з-за меж штрафного – м'яч просвистів над поперечиною воріт гостей.

Нагадав про себе Мілевський, який пробив головою після подачі з флангу. Міг би й краще, а так значно вище. На 73-й хвилині завдання Динамо значно ускладнилося. Габі Кікі сфолив поблизу власного штрафного та отримав жовту картку, яка стала для нього другою. Перспективний штрафний удар господарів був успішно зіпсований. А от Нойок з дальньої дистанції пробив краще, але без проблем для голкіпера. На 77-й хвилині Мілевський залишив поле – логічна дія від тренера, який змушений був випускати захисника після того, як команда залишилася в меншості.

На 85-й хвилині нагадав про себе Хачеріді. Голкіпер Динамо вже забрав м'яч, але Євген незрозуміло для чого вдарив суперника ногою. Червона і пенальті – в наступному турі проти Шахтаря Солігорськ Хачеріді не зіграє. Ніколаєску з 11-метрової позначки легко переграв голкіпера – 1:0. Часу та сил щось змінити у Динамо вже не було.

Вітебськ набрав 10 очок та піднявся на 2 місце. Динамо Брест лише на 9 позиції – 7 очок.

Шевченко та Челсі: дружба з Абрамовичем і мрія, яка перетворилася в кошмар, або Найкращу главу ще не написано