УКР РУС

Гвардіола визнаний тренером сезону в АПЛ – наставник Ман Сіті повторив досягнення Фергюсона

31 травня 2023 Читать на русском

Наставник Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола продовжує здобувати нагороди в чемпіонаті Англії.

Офіційний твіттер Англійської прем'єр-ліги повідомив, що нагорода найкращому тренеру сезону 2022/23 дісталась Хосепу Гвардіолі.

Почеттіно офіційно очолив Челсі – Мудрик отримав нового тренера

Його Манчестер Сіті вкотре здобув чемпіонство АПЛ, випередивши Арсенал наприкінці сезону. Окрім цього, "містяни" мають шанс здобути Кубок Англії та Лігу чемпіонів – в обох турнірах команда дісталася до фіналу.

Додамо, що це вже п'яте чемпіонство Манчестер Сіті під керівництвом Гвардіоли. Також він вигравав 1 Кубок Ліги та 4 Кубка Англії, а от Ліга чемпіонів на чолі "містян" йому досі не підкорилась.

До слова, це вже четверта нагорода найкращого тренера сезону в АПЛ для 52-річного Пепа. Іспанець став лише другим наставником після сера Алекса Фергюсона, який тріумфував більше трьох разів. Окрім Гвардіоли, серед номінантів були Роберто Де Дзербі (Брайтон), Мікель Артета (Арсенал), Унаї Емері (Астон Вілла), Едді Хау (Ньюкасл) і Марку Сілва (Фулхем).

АПЛ: Евертон красиво врятувався від історичного фіаско – Забарний не розбив серце Миколенку, чемпіон Англії 2016 вилітає