УКР РУС

Гуйє: Кварцяний забрав у мене паспорт і сказав, щоб я виїхав з квартири

21 вересня 2015 Читать на русском

Захисник "Дніпра" Папа Гуйє розповів про час проведений у "Волині".

"Пам'ятаю, як вперше опинився у Луцьку, тоді все було білим від снігу, 18 лютого 2005 року. Мені було дуже важко звикнути до морозу. Перед тренуванням попросив якусь пігулку аби зігрітись. Я звик до +30 градусів, а на вулиці тоді було -15.

Кварцяний мені пообіцяв подарувати гарні бутси, він хотів зробити мені приємно. Він завжди казав, що треба відбирати м'яч, як собака. У Кварцяного був великий пес, який іноді приїздив з ним на тренування і ніби був для нас прикладом. Але я ніколи не боявся установок і і методів роботи Кварцяного. Однак після Маркевича повернутись до Кварцяного було б важко. Думаю, щоб грати у "Волині" необхідно бути молодим. На зборах у Кварцяного у нас було по чотири тренування на день. Іноді в такому режимі займались два тижні поспіль. Це дуже багато і непросто.

Погравши рік у "Волині", я отримав травму паха і попросив тренера, щоб мені зробили операцію у Європі, але він сказав, що у клубу нема таких грошей і треба робити операцію на місці. П'ять чи шість місяців я пропустив через травму, а потім Кварцяний сказав, що "Металіст" має до мене інтерес. Він сказав, що хоче підписати контракт разом зі мною з певними умовами. Але я відмовився і сказав, що буду сам підписувати свій контракт на власних умовах. Відтак угода зірвалась, а Кварцяний забрав мій паспорт і сказав, щоб я виселився зі своєї квартири. Я вже хотів зібрати речі і їхати додому, але мій батько заспокоїв мене і запевнив, що маю лишитись, і знайти з тренером спільну мову", - розповів Гуйє у програмі "Профутбол".