УКР РУС

Гуцуляк: Не впевнений, чи зміг би так вирости в УПЛ, як в Терсері

22 вересня 2016 Читать на русском

Український півзахисник Олексій Гуцуляк розповів про свою адаптацію у "Вільяреалі".

"Не можу сказати, що повністю освоївся. Дається взнаки мовний бар’єр. Футбольні терміни, наприклад, розумію практично всі. У другій команді "Вільярреала" виступає росіянин Антон Швець. Буває, що з ним спілкуюся.

Я граю за третю команду, що виступає у третій лізі, тобто Терсері. Напередодні старту сезону проходив збори з командою В, тренувався з нею. Мені пояснили, що поки я не засвою іспанської, то не гратиму за другу команду. Там багато тактики, пояснень і все це вимагає знання мови.

Я ще жодного разу не тренувався з основою, але тут є поширеною практика, коли хлопців з молодших команд запрошують до головної.

Коли приїхав сюди, то до мене підійшов Денис Черишев і запитував мене, як у мене справи, чи встиг освоїтися. В основній команді лише з ним можу поговорити.

Мар'ян Швед? Ми з ним постійно на зв’язку. В Іспанію поверталися разом з Києва. В матчі проти шотландців Мар’ян зазнав травми, тому я трохи допомагав йому. Він переночував у мене, а потім я посадив його на потяг до Севільї.

Методика тренувань у "Вільярреалі"? В Іспанії цікавіше, тут завжди робимо щось нове і пізнавальне. Кожного разу приходжу на тренування і дивуюся. Я ще жодного разу не бігав без м’яча по колу. Завжди щось нове і обов’язково з м’ячем. Після матчів легенькі тренування, під час яких просто отримуєш задоволення. Наприклад, влучити в перекладину з п’яти спроб. Крім того, граємо у футбол через сітку чи ставимо корзину і намагаємося влучити у неї з різних відстаней. Так, тут багато тактики, але сприймається вона не важко. А ще тут немає спільної розминки на полі перед тренуванням. Кожен знає, що треба робити і самостійно займається в залі. Це справжній професіоналізм. Навіть у третій команді ніхто не нагадує про це – футболісти самі знають і пам’ятають про свої обов’язки. Багато часу перед тренуваннями і після них гравці проводять у залі.

Посвята? коли потрапив на збори в другу команду, то мені довелося співати. Якщо точніше, то читав реп (сміється). Виконував репера Гуфа.

тут на дуже високому рівні дитячо-юнацький футбол. Всі харчуються лише на базі, цей момент жорстко контролюється. Молодь має всі шанси вирости у висококласних футболістів.

Не шкодую про свій перехід в жодному разі. Так, я переїхав з Прем’єр-ліги у Терсеру, але рівень мого футболу росте. Я відчуваю, що додав і не впевнений, чи зміг би цього досягти на Батьківщині. Тут багато підказують, роблять зауваження і кожного дня я міцнію. Сподіваюся, що я зможу досягнути того, чого хотів і гратиму в основі "Вільярреала", – сказав Гуцуляк.

Гуцуляк дебютував за "Вільяреал" Б із поразки

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях