УКР РУС

Гусєв: Фоменко перед Євро-2016 запропонував: "Давай ми скажемо, що ти отримав травму"

21 лютого 2017 Читать на русском

Екс-півзахисник збірної України Олег Гусєв згадав, як сприйняв інформацію про те, що не поїде на Євро-2016 у складі "синьо-жовтих".

"Звичайно, був шок. Але не сильний. Очікувано було, скажімо так. Все почалося, коли викликали хлопців. Спочатку говорили – троє не потраплять, потім, виявилося, – шість. І, коли у контрольній грі з Румунією я взагалі не вийшов на гру, вже закралися певні сумніви. І потім, коли 31-го довелося оголошувати заявку, і коли тобі кажуть: "Тебе головний тренер викликає", – то, природно, що людина розуміє, що ні до чого хорошого це не призведе.

Тому, коли я йшов у номер, вже розумів, про що буде йти мова. Ну, розмова... Там був більше монолог. Михайло Іванович сказав, що так і так, вибач, ми прийняли таке рішення. Найбільше, що мені не сподобалося, що він запропонував: "Давай ми скажемо, що ти отримав травму". На що я відповів: "Кажіть, що хочете". Побажав удачі, і пішов просто.

Інформація про те, що я хотів припинити виступи за збірну ще раніше? Це одного разу розмова була, я навіть пам'ятаю перед якою грою – у вересні, перед грою з білорусами. Пішов до Фоменка і сказав: "Михайло Іванович, якщо ви на мене не розраховуєте, я бачу, що я вже восьму гру сиджу, то просто не викликайте". Але отримав відповідь: "Ти нам потрібен. Якщо ми викликаємо, значить ти достойний". І в наступній грі з білорусами він випустив мене на заміну, після чого знову не випускав. Так і не вийшло у мене при Фоменку дограти 100 матчів за збірну", – розповів Гусєв в ефірі програми "ДубльW".

Гусєв фінансує команду з чемпіонату Сумської області