УКР РУС

Гусейнов: З Блохіним переборщили...

4 листопада 2013 Читать на русском

"Футбол 24" спільно зі знаменитим бомбардиром вищої ліги 90-х аналізує 15 тур УПЛ.

- Тімерлане Рустамовичу, 15 тур є унікальним в тому плані, що жодному з топ-6 клубів нашого чемпіонату не вдалося взяти три очки. Чим можете пояснити таку ситуацію?

- Підтягнувся середній клас. "Шахтар" в Луцьку грав не першим складом, Луческу дав відпочити лідерам. У "Динамо" знову накульгує реалізація. Ну а "Металіст" з "Ворсклою" розіграли своєрідне дербі - міста доволі близько розташовані, тому поступатися не хотів ніхто. Словом, лідери "погоріли" на тому, що вирішили поекономити сили перед єврокубками.

- Найбільше запитань саме до "Шахтаря" і "Динамо". Блохіна критикують вже давно, а от чому цього не роблять або майже не роблять з Луческу?

- Я не знаю, я не журналіст (Сміється). Можна критикувати й Луческу, чому б ні? Критикують навіть таких тренерів як Моурінью чи Гвардіола, якщо їх команди поступаються.

- Чи бачили ви вчорашній інцидент Блохіна із журналістом, який запитав у тренера про відставку? Чи не переборщили акули мікрофона?

- Так, бачив. Вони й справді переборщили. На кожній прес-конференції звучать одні й ті самі запитання. Скільки можна діставати далеко не найгіршого тренера і футболіста? В людини могли не витримати нерви. Якщо Олег Володимирович вирішить подати у відставку - журналісти дізнаються першими.

- Чи можна ляп Шовковського у Луганську поставити в один ряд із епічною помилкою у Словенії?

- Ні, адже тоді на карті стояла доля збірної України, її путівки на Євро-2000. А тут лише "Динамо" і його вболівальники постраждали. Проте в плані комізму і справді - обидві помилки рівнозначні. Шовковському пора замислитися про закінчення кар'єри. Тренери напевно теж про це думали, коли запрошували Рибку. Тепер боротьбу за місце в основі вестимуть Рибка і Коваль.

- Перемога "Таврії" загострила боротьбу за виживання. У небезпечну зону, зокрема, опускається і "Іллічівець". Що трапилося з командою Павлова? Її важко впізнати...

- Я думаю, усе через велику кількість молоді в команді. Вони можуть виграти у сильного суперника, а зовсім слабкому поступитися. Нестабільність. Але Микола Петрович Павлов вміє працювати з молоддю, тому думаю, що вже навесні "Іллічівець" підніметься в турнірній таблиці.

Розмовляв Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87