УКР РУС

Гусейнов: У нас арбітрів готують штучно: англійську знаєш, добре бігаєш? Все - готовий до УПЛ

18 серпня 2014 Читать на русском

У розмові з "Футболом 24" знаменитий екс-форвард "Чорноморця" і збірної України жорстко розкритикував суддівство Віталія Романова, а також прокоментував інші події четвертого туру.

- Тімерлане Рустамовичу, "Шахтар" і "Динамо" розтрощили своїх суперників. Чия перемога принесла вам більше естетичного задоволення, і які враження від цих ігор?

- "Олімпік" потрапив під каток, всі емоції футболістів пішли на матч із "Динамо". До того ж пропустили швидкий гол. А ось Маріуполь дуже сподобався. Та що поробиш: молоді хлопці, нема стабільності, всі ігри - на виїзді. Щодо самовіддачі і бажання до пацанів питань нема - молодці.

- Наскільки великий ризик, що команда Павлова може фінішувати на одному з двох останніх місць у таблиці?

- Звичайно, ризик такий є. Але сподіваюся, що все налагодиться і після нового року "Іллічівець" гратиме вдома, у Маріуполі. Досвідчений Павлов обов'язково знайде потрібні нитки для управління командою. Головне, щоб із фінансами все було в порядку. Бо поки що новини тривожні: кажуть, команда бачила свого президента ще п'ять місяців тому.

- Артем Кравець вирвався у лідери бомбардирських перегонів. Ви здивовані? Адже кілька років цей футболіст перебував десь у затінку...

- Якщо пригадуєте, він так і починав. У п'яти-шести іграх забивав, а потім зник кудись на кілька років. Не знаю, з яких причин. Якщо Кравця справді мучили травми, то честь йому і хвала. Адже зумів повернутися на високий рівень. Варто похвалити і Реброва - за те, що повірив у футболіста.

- Як вам арбітраж у матчі "Ворскла" - "Металург" (Донецьк)? Скасована червона картка, потім - скандальний гол "Ворскли"...

- А що тут думати?! Там двометровий офсайд! Зарахувати такий гол міг або сліпий, або ж дуже низької кваліфікації арбітр. Романов не готовий до вищої ліги. Розумієте, у нас все робиться штучно. Англійську знаєш? Добре бігаєш? Все - готовий до Прем'єр-ліги! А судити потім навчимо. Суддя зіпсував хороший матч, завів і команди, і наставників - всіх. Скандал! Цікаво, яким тепер покарання буде. Якщо Романова усунуть на тиждень-два, а потім повернуть, то це ж абсурд.

- "Волинь" програла у третьому матчі поспіль. Яка атмосфера у роздягальні команди, як думаєте?

- Думаю, що там без бронежилета і каски заходити не можна (Сміється). Але Кварцяний зможе знайти потрібні слова і рішення. Зараз у чемпіонаті два тижні перерви. За цей час команду можна суттєво підтягнути. Як я вже казав - найголовніше - щоб не було "фінансового питання", все інше можна налагодити.

Сподобалися "Карпати". Вони роблять ставку на своїх вихованців, чиї можливості дуже добре знає Ігор Йовічевіч. Зрозуміло, що львів'яни пішли цим шляхом не від доброго життя, а з фінансових мотивів. Молодим гравцям можна платити небагато. З цього може бути велика користь - отримаємо нові кадри в збірну, та й вболівальник краще ходитиме на "Карпати", в яких грають свої хлопці.

- Три клуби вже пішли у відрив, натомість "Металіст" і "Чорноморець", які певним чином нав'язували боротьбу за титул у минулому сезоні, відстають. То що, чемпіонська інтрига обмежиться лише трьома командами?

- Так, все до цього йде. Одеса і Харків втрачають своїх лідерів. Для них настали важкі часи.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter