УКР РУС

Гусейнов: У "Динамо" погана реалізація, а "Таврії" не допоможе навіть Моурінью

26 серпня 2013 Читать на русском

Знаменитий форвард збірної України 1990-х прокоментував для "Футболу 24" головні події 7 туру УПЛ.

- Тімерлане Рустамовичу, головна подія вікенду - це, безперечно, поразка "Шахтаря" у Дніпропетровську. Ви здивовані таким результатом?

- І так, і ні. "Дніпро" справді грав краще за "гірників", тому їх перемога - заслужена. Але робити з цього сенсацію не варто. Програти може будь-яка команда. Я переконаний, що "Шахтар" зовсім скоро вийде на той рівень, який ми звикли бачити. Новачкам необхідно ще трохи зігратися.

- На перше місце піднявся "Металіст". Зважаючи на те, що харків'янам не доведеться витрачати сили в єврокубках, ця команда стане головним конкурентом "Шахтаря" в боротьбі за чемпіонство. Погоджуєтеся?

- Так. "Металіст" не лише за очками, а й по грі - головний конкурент "Шахтаря".

- У лідера харків'ян Марко Девіча вдається достатньо результативна гра. Намагаються не відставати у бомбардирських перегонах Селезньов, Мбокані і Луїс Адріано. Чи зможе хтось із них побити новий рекорд результативності, встановлений Генріхом Мхітаряном?

- Не знаю, важко буде перевершити досягнення Мхітаряна, але немає нічого неможливого. Хочу, щоб це зробили Девіч або Селезньов. Вони - українці, а тому тримаю за них кулаки.

- "Динамо" перемогло, але зробило це вже в традиційному для себе стилі - зі "скрипом", а на післяматчевій прес-конференції Олег Блохін розкритикував арбітраж. Як гадаєте, це феміда перешкоджає киянам продемонструвати якісний рівень гри, чи проблема в іншій площині?

- Не знаю. Бачив вчора лише перший тайм матчу в Запоріжжі і нічого крамольного в діях арбітрів не помітив. А от на що звернув увагу, то це на погану реалізацію динамівцями своїх моментів, яких вони створили вдосталь. "Металург" грав добре, як єдине ціле. Билися до останнього. В УПЛ всі команди будуть битися.

- Навіть "Таврія"? У сімферопольців ще жодного очка в активі. Що варто змінити "Таврії"? Можливо, головного тренера?

- Я думаю, що спершу потрібно навести порядок всередині клубу, поставити крапку у судових справах. Бо поки що навіть Моурінью цій команді не зможе допомогти. Рік часу "Таврія" не має змоги заявляти нових футболістів, проте примудряється в такій ситуації ще й продавати. Ось Шиндера відпустили в "Шахтар"...

- Перед стартом сезону багато авансів роздавали "Севастополю". Мовляв, ця команда навіть на зону єврокубків замахнеться. Але Кононов пішов, а команда осіла неподалік зони вильоту. Казка закінчилася?

- Кононов пішов, напевно, не просто так. Тут також є проблеми всередині клубу, вболівальники поводяться "не так". Що не гра - то скандал. Матч із "Чорноморцем" - бійка, "Дніпро" - бійка. Вболівальники, напевно, хочуть щось донести керівництву, а ті не чують.

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87