УКР РУС

Гусейнов: Навіть якщо Україна вам чужа, ви не маєте права забороняти український прапор

7 квітня 2014 Читать на русском

Знаменитий екс-форвард збірної України прокоментував "Футболу 24" головні події 24 туру УПЛ.

- Тімерлане Рустамовичу, "Металіст" не перемагає ще з жовтня минулого року. За яке місце харків'яни можуть реально поборотися, зважаючи на непросту ситуацію?

- "Металіст" опинився без президента, без тренера. Нема там порядку. Їм потрібно розібратися всередині: хто хазяїн, хто президент, хто командує, а хто - ні. І лише тоді ставити завдання. Попри всі проблеми, думаю, "Металіст" таки гратиме у єврокубках - в Лізі Європи. Якщо не вони, то хто тоді?

- "Чорноморець", наприклад. "Моряки" здобули першу перемогу у весняній частині чемпіонату...

- Чесно? За "Чорноморець" я не скажу ні слова. Це моя принципова позиція. Я не слідкую за їх іграми.

- "Дніпро" і "Шахтар" здобули легкі перемоги над "Таврією" і "Карпатами". Хто вас розчарував більше: сімферопольці чи львів'яни?

- Сімферополь розчарував більше, адже "Карпати" все-таки грали на полі чинного чемпіона. "Таврія" ж грала вдома, могла хоча б за нічию спробувати зачепитись. Ну але політика впливає на гру хлопців - у них голова не футболом забита, а зовсім іншим.

- Як вам, до речі, історія з українським прапором на цьому матчі? Через синьо-жовтий стяг, як відомо, затримали лідера ультрас "Таврії"...

- Це не є нормально. Будь-яка людина має право принести з собою будь-який прапор. Зверніть увагу: це навіть не червоно-чорне полотнище було. Навіть якщо Україна вам чужа, ви не маєте права забороняти український прапор.

- В минулому турі "Зоря" на своєму полі розгромно поступилася донецькому "Металургу", проте тепер розтрощила "Іллічівець". Чим можна пояснити таку нестабільність команди Вернидуба?

- Тут скоріше маємо справу з нестабільністю Маріуполя, в "Іллічівці" зібрана дуже молода команда. "Хлопнули" в минулому турі "Чорноморець" і думали, що так буде постійно. Фізика в хлопців ще нестабільна, літають у хмарах. От їх і опустили..."Зорі" нікуди було відступати. Не програвати ж другий матч поспіль на рідному стадіоні!

- Окрасою всього туру стали голи Едмара, Беланда і Мбокані. Який із них припав вам до смаку найбільше?

- Едмар - поза конкуренцією. Я таких у своїй біографії не пригадую, здалеку забивав нечасто.

- Герої 24 туру за версією Тімерлана Гусейнова?

- Едмар, Ярмоленко, Яннік Болі із "Зорі". Хороший нападник.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87