УКР РУС

Гулліт: Абрамовіч сподівається, що "Челсі" програє "Баварії"

18 травня 2012 Читать на русском

Голландський футбольний тренер Руд Гулліт заявив, що власник лондонського клубу "Челсі" Роман Абрамовіч потай сподівається на поразку своєї команди у фінальному матчі Ліги чемпіонів з мюнхенською "Баварією".

Гулліт зазначив, що можлива перемога, яка стане першою в історії для "Челсі", порушить плани Романа Абрамовича змінити головного тренера команди. За словами екс-наставника "Челсі", російський бізнесмен, радше за все, домовився з кимось і має твердий намір розлучитися з Роберто ді Маттео, який очолює лондонців на тимчасовій основі.

"Я впевнений, що в Абрамовіча вже є заміна, але він не називає імені. Навіть якщо "Челсі" виграє Лігу чемпіонів, Абрамовіч звільнить Ді Маттео, але тут буде проблема. Хто б не прийшов на місце Ді Маттео, він зіткнеться з психологічним тиском. Навіть Моурінью - чи хотів би він очолити "синіх", розуміючи, що міг би не повторити тріумфу італійця. Тому я переконаний, що Абрамович передусім бажає позбутися італійця, а для цього йому потрібна поразка у фіналі Ліги чемпіонів", - цитує голландця британське видання The Sun.

Додамо, що Гулліт очолював "Челсі" у 1996-1998 рр. і виграв із командою Кубок Англії.

Фінальний матч Ліги чемпіонів між "Челсі" і "Баварією" відбудеться 19 травня в Мюнхені, а судитиме його португальська бригада арбітрів на чолі з Педро Проенсою.