УКР РУС

"Гудимі потрібні лікування і допомога в працевлаштуванні". Адвокат пояснив, як Козловський вирішив проблему Карпат

7 березня 2018 Читать на русском

Адвокат Володимира Гудими Андрій Руденко в коментарі Футбол 24 розповів про те, чому його клієнт пішов на мирову угоду з президентом Руха Григорієм Козловським щодо боргу Карпат перед футболістом.

– Ви і Володимир абсолютно задоволені тим, як завершилася справа, чи все-таки є якийсь негатив?

– Я абсолютно задоволений, що все закінчилося. Можу сказати, що Гудима досяг найголовнішого ще 4 роки назад, коли отримав статус вільного агента.

"У Володі сльози стояли на очах". Як Козловський позбавив Карпати боргу перед Гудимою

А його домовленість з Козловським – це навіть краще, ніж гроші. Він ще молодий. Думаю, він ще буде грати. І нехай на першому етапі не в вищій лізі. Зараз йому потрібні лікування і допомога в працевлаштуванні. Це більше, ніж гроші, які могли бути останніми в кар'єрі.

– Як трапилося так, що справа Гудими вирішилася настільки швидко?

Коли за справу взялися не Карпати, а їхні менш принципові та заангажовані друзі, то дійшли згоди дуже швидко. На сьогоднішній день це питання знято з Карпат. Це заслуга їх друзів. Вони дуже оперативно включилися в процес.

Але як це питання було врегульоване без грошей? Мова ж йде про 74 тисячі доларів.

Я не був присутній при цих домовленостях. Є речі, які можна вирішити не за гроші. Гудима, який має травму і має бажання грати, отримав більше, ніж гроші.

Що ви маєте на увазі?

- Я не можу сказати. Є речі, які не оцінюються в грошових одиницях. Головне, що всі залишилися задоволеними.

– Нормально, що угода відбулася без Карпат?

– В нефутбольному житті такі речі також трапляються. Коли треті сторони врегульовують питання, закривають його. Це можливо. Сьогодні важливо, що з Карпат не знімуть очки. Маю надію на це. Ми підписали відповідні папери й прохання. Всі розуміють, що знімати 6 очок – це занадто й непотрібно. Клуб заслуговує ці очки й знімати їх у нефутбольний спосіб ми би не хотіли. Важливо, що кожен досяг своєї мети.

Ми задоволені тими аргументами й розкладами, які висловлював Григорій Козловський. Гудима отримав те, що хотів. Ну як, те що хотів ... Питання грошей чи не грошей – більше до Володі. Але всіх це цікавить. Так, вихід з ситуації трішечки дивний, але він такий.

– Який інтерес в цій справі Козловського?

– Не знаю. Я з Григорієм особисто не знайомий і навіть не знаю, як він виглядає. Він ж у Львові. Позиція, яку він зайняв, його оперативність і наполегливість показують, що людина зробила в цій справі все, що могла. Цього достатньо, щоб розійтись нормально.

– Тепер з Карпат не знімуть очки?

– Так. Карпати подадуть апеляцію і, враховуючи наш лист щодо врегулювання справи мирним шляхом, думаю, що КДК скасує попереднє рішення. Трансферного бану також не буде, на атестацію клуб піде чистим.

А ФФУ зможе доповісти в ФІФА про те, що справу Гудими врегульовано. Адже два тижні тому був лист ФІФА про бездіяльність нашої Федерації. Тому КДК також зацікавлений в тому, щоб скасувати ці санкції, – сказав Руденко.

Зазначимо, що львівський клуб був винен Гудимі 74 тисячі доларів. Через це КДК ФФУ прийняв рішення зняти з Карпат 6 очок. У львів'ян є право для подачі апеляції.

Андрій Сеньків, Футбол 24