УКР РУС

Грюкнувши дверима. Перші підсумки матчу "Динамо" – "Бешикташ"

7 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" виділяє важливі моменти матчу 6 туру Ліги чемпіонів у Києві.

Агресія від турецьких фанів

Матч проти "Динамо", у разі позитивного для турецького клубу результату, міг вперше в історії вивести "Бешикташ" в плей-офф Ліги чемпіонів. Тому на матчі було близько 5-6 тисяч турецьких вболівальників, що склало ледь не половину від загальної кількості присутніх на грі глядачів. Варто сказати про те, що поводили себе вони не найкращим чином. Ще до матчу на Майдані Незалежності вони топтали прапор "Динамо". А під час самого поєдинку вели себе вкрай неадекватно, кидаючи петарди на нижній ярус та в ложу преси.

Дебютний гол Бєсєдіна в ЛЧ

Артем отримав від Реброва місце у стартовому складі, як і у виїзному матчі проти "Наполі". Нападник активно розпочав матч. І, як наслідок, вже на 9-й хвилині відкрив рахунок у грі. Бєсєдін вдало обрав позицію, відкрившись під точний простріл Ярмоленка. Крім цього, потрібно відзначити постійний рух молодого форварда та пресинг, який він чинив на пару центральних захисників турецького клубу. Ще в першому таймі за рівних складів він не один раз робив перехоплення у центрі поля, що дозволяло киянам проводити швидкі атаки.

Вилучення у "Бешикташа"

Роковою для турецького гранда стала 29-та хвилина, коли пряму червону картку заробив Андреас Бек, який не дозволив Дерлісу Гонсалесу вийти один на один із голкіпером гостей. Цей епізод став ключовим у матчі. Варто відзначити чудовий пас Сидорчука, який не в останню чергу змусив Бека діяти з порушенням правил. Ярмоленко забив з пенальті. А через 2 хвилини "Бешикташ", що називається, "поплив". Тошич привіз на рівному місці, чим скористався Буяльський. До того ж, ще й на початку другого тайму не витримали нерви у Абубакара. Нападник за емоційну відкидку м'яча уже після свистка отримав другу жовту, залишивши команду удев'ятьох.

Настрій "Динамо"

Помітно було, як позитивно вплинула на "Динамо" відсутність турнірного значення матчу. Багато гравців ще з перших хвилин почали діяти по-хорошому розкуто та повними впевненості у своїх силах. "Динамо" грало з настроєм. І, чесно кажучи, важко пригадати, коли з таким піднесенням можна було спостерігати гру київського клубу на такому рівні. Вечір 6-го грудня на НСК "Олімпійський" був саме тим, коли у господарів усе вдавалося. Півзахист діяв як чітко налагоджений механізм. Особливо варто відзначити Буяльського, від якого було достатньо креативу та нестандартних рішень. Як наслідок такої гри киян трибуни скандували "Молодці" ще на 81-й хвилині матчу.

Реалізація моментів

Про якісну гру "Динамо" вже було сказано, але ж при хорошій грі не завжди можна забити аж 6 голів. Тим паче, "на нуль" зігравши у захисті. Киянам вдавалось відповідально поставитись до реалізації моментів, чого не було, наприклад, у домашній грі проти "Наполі" на початку групового етапу. У першому таймі проти "Бешикташу" команда Реброва завдала 6 ударів у площину воріт, з яких 4 стали гольовими. Чудова статистика, чи не так? Між іншим, до цього матчу "Динамо" ще не забивало в одному матчі ЛЧ 6 голів, встановивши таким чином власний рекорд результативності у найпрестижнішому клубному турнірі Європи.

"Динамо" рекордно принизило "Бешикташ" і не пустило турків у плей-офф ЛЧ