УКР РУС

Грузинського капітана "Герти" дискваліфікували за удар в голову судді

31 травня 2012 Читать на русском

Захисник "Герти" Леван Кобіашвілі дискваліфікований на рік за удар, якого він завдав рефері Вольфгангу Штарку після матчу плей-офф за право грати в Бундеслізі.

Інцидент стався після другого матчу плей-офф між берлінською "Гертою" і "Фортуною" з Дюссельдорфа. Зустріч команд, яка відбулася 15 травня в Дюссельдорфі, завершилася з рахунком 2:2, а враховуючи перемогу в першій зустрічі (2:1), в еліту німецького футболу вийшла "Фортуна" . Гру двічі переривали через кидання на поле піротехніки, а наприкінці зустрічі на газон вибігли фанати, тож дограти матч вдалося тільки через 20 хвилин.

Згідно із заявою, розміщеному на офіційному сайті німецького футбольного союзу (DFB), Кобіашвілі вже після матчу завдав Штарку удар в потилицю, через що арбітр ледве не скотився зі сходів, що вели в підтрибунне приміщення. Штарк не отримав більш серйозної травми тільки завдяки тому, що вчасно схопився за поручні. Згодом арбітр переховувався в суддівській кімнаті.

Чиновники DFB стали на бік потерпілого і призначили грузинському легіонеру покарання у вигляді дискваліфікації на 12 місяців. Кобіашвілі поки ще зберігає можливість подати апеляцію. Грузинський футболіст офіційно почав відбувати дискваліфікацію з 16 травня 2012 року. Захиснику ще й пощастило, адже йому загрожувало відлучення від футболу на 2 роки.