УКР РУС

Група С: Збірна Італії. Молоді, перспективні та непрогнозовані

22 травня 2012 Читать на русском

У 2010 під своє крило збірну Італії взяв Клаудіо Чезаре Пранделлі. Італієць прийняв непростий виклик - відновити менталітет переможців у своїй команді та вийти з групи на Євро-2012 із першого місця. Іспит для Пранделлі виявися не таким вже і складним.

Жереб кинув у групу разом із Скуадрою Адзурою далеко не найсильніші команди. Для Естонії, Сербії, Словенії, Північної Ірландії та Фарерських островів залишалось лише визначити, хто ж вийде з другого місця.

У своєму дебютному офіційному матчі проти Естонії Пранделлі дещо здивував гравцями, які вийшли в основі. У воротах тест на міцність повинен був скласти дублер Буфона - голкіпер ПСЖ Сальваторе Сірігу, у захисті - Молінаро, Кьєлліні, Бонуччі та Кассані, у середній лінії - Де Россі, Монтоліво, маестро Пірло, на флангах Пепе та Кассано. Єдиний номінальний нападник - Джампаоло Пацціні.

На диво, естонці на домашньому полі зуміли скласти гідну конкуренцію італійській дружині, та все-таки мінімально поступились.

Зовсім не складна група дозволила Пранделлі варіювати зі складом у наступних матчах. А гра, яка б мала завершити 2010-й, так і не відбулась. Через безлади сербських фанатів на стадіоні у Генуї італійцям зарахували технічну перемогу.

У новому 2011-му єдиними, хто відібрав очки в італійців, стали якраз ті самі серби. Матч закінчився бойовою нічиєю 1:1.

Отак ось прогнозовано італійці посіли перше місце у групі. При цьому Пранделлі задіяв майже весь свій арсенал. І якщо серед оборонців та півзахисників проблем не буде, то лінія атаки апенінців дещо зазнала втрат. Через травму точно не поїде до України та Польщі нападник "Вільярреала" Джузеппе Россі. Кассано після операції на серці пропустив майже цілий сезон і зараз лише відновлює колишню форму. Тому наставник збірної Італії викликав представника старої гвардії - найкращого бомбардира "Удінезе", 34-річного Антоніо Ді Натале.

Можна не сумніватися, що це покоління збірної Італії зробить усе можливе, щоб реабілітуватись перед вболівальниками за провали на попередніх першостях.