УКР РУС

Група D: Збірна Швеції. Останній шанс Ібрагімовіча

30 травня 2012 Читать на русском

Євро-2012, за словами самого футболіста, стане, ймовірно, останньою нагодою для 30-річного Златана Ібрагімовіча запам'ятатися чимось визначним на міжнародній арені.

Добре що передумав

Нині форвард "Мілана" - душа, капітан та єдина справжня зірка збірної Швеції. Коли після мундіалю у Південній Африці Златан заявив, що зав'язує із виступами за національну команду, фахівці пророкували скандинавам місце за бортом Чемпіонату Європи. Однак Ібрагімовіч передумав і став найкращим бомбардиром відбірного турніру у своїй збірній.

Найкращі серед других

З кваліфікаційним жеребом "синьо-жовтим" пощастило не надто, адже довелося грати в одній групі із віце-чемпіонами світу голландцями. Та водночас решта суперників видавалися не надто значними перешкодами - Угорщина, Фінляндія, Модова та Сан-Маріно. Дива не трапилося і "трекронур" без особливих проблем посіли у своїй групі другу сходинку. Більше того, в останньому турі шведи завдали єдиної поразки у турнірі збірній Нідерландів. Це дозволило стати найкращою другою командою відбору, а, відтак, напряму пробитися на європершість.

Без слабких ланок

Попри те, що пересічний вболівальник зі складу шведів назве, швидше за усе, лише Златана Ібрагімовіча, слабких місць у команді практично немає. На кожній з позицій схеми 4-2-3-1, якій віддає перевагу наставник Ерік Хамрен, виступає якісний виконавець європейського рівня. Не доводиться перейматися із за тил, який захищає досвідчений Андреас Ісакссон. Відтак щонайменше у групі D шведи мають всі шанси стати темною конячкою в протистоянні із проблемними британцями, молодими французами та, як це не сумно визнавати, нестабільними українцями.