УКР РУС

Група D: Збірна Англії. На Євро з новим наставником

28 травня 2012 Читать на русском

Останній рік перед Чемпіонатом Європи став справжнім випробуванням для збірної Англії. Наскільки ж вдало родоначальники гри зуміли впоратися зі своїми негараздами стане відомо не раніше, ніж на самому україно-польському Євро.

Після блідого виступу на світовій першості 2010 року, усі сили тодішній наставник команди Фабіо Капелло кинув на те, аби гідно підготуватися до європершості. Відверто слабка відбірна група дозволила італійцеві добряче поекспериментувати як зі складом, так і з тактичними схемами.

Схеми і склад

Зрештою, під кінець кваліфікаційного турніру, який британці до слова пройшли без поразок, Капелло зупинився на схемі 4-5-1, яка легко трансформувалася у 4-3-3. Гарантованим у нинішньому складі "Трьох левів" можна вважати місце в основі лише кіпера Джо Харта. А от далі значно важче. Їде на першість Джон Террі, однак ображений на нього Фердінанд залишається вдома. І якщо центр оборони британцям ще є ким закрити, то травма правого оборонця Глена Джонсона ризикує стати критичною. Жодного матчу у відборі не зіграли разом в центрі поля донедавна лідери команди Джеррард та Лемпард. Тож усі шанси часто з’являтися на полі має і Скот Паркер. Через дискваліфікацію не зможе зіграти у перших двох матчах групи D - проти Франції та Швеції Вейн Руні. І, зрештою, головна проблема Англії - новий наставник.

Чого чекати від Ходжсона?

Після того, як Федерація футболу вирішила позбавити Джона Террі капітанської пов'язки, Фабіо Капелло покинув свою посаду. Працювати з командою взявся було Стюарт Пірс, однак на Євро керувати левами доручили Рою Ходжсону. Перед стартом турніру він проведе з командою лише два товариські матчі. Тож чого очікувати від британців, які ще ніколи не перемагали на континентальних першостях цього разу, не взявся б прогнозувати, мабуть, навіть восьминіг Пауль.