УКР РУС

Група D: Шанси на плей-оф

1 червня 2012 Читать на русском

Непереконливі фаворити та недооцінені аутсайдери. Група D цьогорічного чемпіонату Європи виглядає чи не найменш прогнозованою. Річ у тім, що навряд чи вихід будь-яких двох команд із неї здивує фахівців.

Та от сказати наперед ім’я учасників плей-оф навряд чи хтось візьметься. Букмекери вважають найімовірнішим прохід далі команд Англії та Франції.

Номінальні фаворити

Номінальні фаворити востаннє зустрічалися у товариському матчі два роки тому, коли триколірні відсвяткували перемогу - 2:1. Остання ж офіційна зустріч датована чемпіонатом Європи 2004 року, де сильнішими, знову ж таки, були французи, у складі яких тоді виблискував Зінедін Зідан. Позитивний історичний баланс у "Гальських півнів" і з іншими суперниками по групі. Шведам вони програвали лише одного разу, а в українців виграли три матчі і стільки ж звели унічию.

А збірна України...

А от британців та скандинавів збірній України перемагати вже вдавалося. У відборі на Мундіаль-2010 гол Сергія Назаренка приніс "синьо-жовтим" звитягу над "Трьома левами" на "Дніпро-арені". Зі шведами підопічні нині Олега Блохіна зустрічалися тричі і лише на товариському рівні. У 2008 перемогли завдяки голу все того ж Назаренка. У лютому 2011 року розійшлися миром, а менше року тому поступилися із мінімальним рахунком, пропустивши у Харкові в компенсований час. І врешті, якщо покладатися на історію протистоянь, шведи із "Трьома левами" швидше за усе розійдуться миром, адже саме так закінчилися сім із одинадцяти попередніх зустрічей цих суперників.

Всупереч статистиці?

Зрештою, спогади про попередні зустрічі навряд чи у цьому випадку можуть стати фактором, на який варто покладатися. Адже у всіх чотирьох командах здебільшого молоді та голодні до перемог футболісти, які мають усе для того аби перевернути історію європейського футболу.